Lite damfotboll på menyn under Kristi himmelsfärdsdag där Kvarnsveden tagit sig från Borlänge till Uppsala för ett möte med Sirius. En jämn match att vänta och därför lockas jag av oddset på en bortaseger. Häng på!

  • Serie: Elitettan
  • Match: Sirius – Kvarnsveden
  • Spel: Kvarnsveden (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,62 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15:00

Sirius placerar sig på en tredjeplats i tabellen och är ett av tre lag som är obesegrade så här långt i elitettan. Efter fem spelade omgångar har de samlat på sig tre vinster och två oavgjorda resultat, tillsammans med en målskillnad på 7-2. Laget gör med andra ord inte särskilt många mål framåt, men har haft en stabil defensiv så här långt. Men det är svårt att svara på hur hårt den här defensiven blivit testad, då Sirius haft ett ganska gynnsamt spelschema så här långt. Två uddamålsvinster på hemmaplan där Sunnanå (1-0) varit det tuffaste motståndet. På bortagräs har man kryssat två och vunnit en match mot lag som förväntas placera sig på nedre halvan av tabellen. Inte så imponerande med andra ord.

Läser vi inför-texten på lagets hemsida ser vi att Sirius har tre skador sedan tidigare och har haft både sjukdom och småskavanker i laget under veckan. Kanske inte den bästa uppladdningen. Dessutom tränar inte laget på den matta som man spelar matcher på, vilket är en liten nackdel.

SiriusKvarnsvedens-IK

Kvarnsveden har bytt ut stora delar av laget och många hade ganska låga förväntningar på laget inför säsongen. Men de har gått riktigt bra inledningsvis med raden 3-1-1 tillsammans med en målskillnad på 11-3. Man har en riktigt stabil defensiv och har faktiskt bara släppt in mål under 7 minuters fotboll, detta mot den stora seriefavoriten Djurgården (2-3) på bortaplan. Men förutom en stabil defensiv så har man även ett stort hot framåt, ett hot som stavas Tabita Chawinga. Hon är ny för säsongen och enligt min källa i laget så är detta en urstark spelare som utan tvekan är en av ligans bästa anfallare. Det har hon även visat med 6 mål på 5 matcher så här långt.

Hos gästerna finns det inga som helst bekymmer där alla är friska och skadefria.


Jag ställer mig lite tveksam till oddsen här då Kvarnsveden imponerat minst lika mycket, om inte mer, som Sirius. Dessa två lag möttes på försäsongen i en match som Kvarnsveden vann med 1-0 hemma i Borlänge. Men i den matchen fanns inte Tabita Chawinga med, vilket hon gör idag. Det lär knappast försämra gästernas chanser till tre poäng och jag testar därför en medelinsats på Kvarnsveden med pengarna tillbaka på ett oavgjort resultat.

/e@sy