Sirius fortsätter att övertyga och nu möter man Luleå som kommer från två raka segrar. Jag har saken klar för mig, häng på!

Sirius – IFK Luleå
Spel: handicap (0-1) 1
Odds: 1.95 @ Expekt
Insats: 4/10
Spelstopp: 16.00

Sirius är en maktfaktor på sin hemmaplan där man har 6-1-0 som resultatrad och imponerande 19-3 i målskillnad. Man spelar här sin tredje raka hemmamatch på bara en vecka. I måndags vann man över Västerås med imponerande 3-1 och i torsdags slog man ut Superettan laget Hammarby efter straffar. Formen är på topp men nu har man matchats tufft. Men jag är inte orolig för man har bra bredd på truppen och kapaciteten är väldigt hög hos de flesta spelarna. Man kan vinna den här matchen på ren rutin då Luleå knappast imponerat denna säsongen.

Luleå kommer visserligen från två raka segrar mot bottenkollegorna Enköping och Syrianska Kerburan. Man låg under med 0-2 i paus mot Syrianska senast men vände i andra halvlek till en 3-2 seger vilket var helt rättvist sett till spelet och chanserna. Nu möter man dock stentufft motstånd och då kan man inte slarva och släppa enkla mål som senast. Sirius kommer ta tillvara på allt de får gratis. Men det är på hemmaplan Luleå tar sina poäng för på bortaplan har man resultatraden 1-0-6 och usla 8-19 i målskillnad. Enda segern var mot jumbon Enköping för två matcher sedan. Nu blir det betydligt tuffare och jag tror man får vända hem med en storförlust igen.

Sirius saknar fortsatt bara Petter Österberg.
Luleå tappade under sommaren duktige mittfältaren Robin Östling. Man har mer bekymmer då man saknar skadade Johan Isaksson och Vladimir Lazarev här och lägg därtill Patrik Petersen som är avstängd.