Den svenska superligan och världens bästa innebandy har börjat komma igång där den 3:e spelomgången fullbordas denna måndagkväll. Fyrishovhallen i Uppsala kan återigen ställa upp med 2 lag i högsta serien där Sirius nu tar emot Caperiotäby. Testar en spelform som erbjuds hos Ladbrokes.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Superligan
  • Match: Sirius – Caperiotäby
  • Spel: Sirius över 5,5 mål
  • Odds: 2,10 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00 30/9

Sirius är tillbaka i Superligan och inledningen kunde knappt ha varit mycket bättre. De inledande två matcherna har inneburit 5 poäng av 6 möjliga där man kan vara bättre rustat till att hålla sig kvar den här gången. Inga spektakulära värvningar, dock ett par intressanta namn utanför SSL som har byggt ut truppen ytterligare.

Caperiotäby har gått igenom desto större förändringar, där en av titelaspiranterna från föregående säsonger har något lägre förväntningar på sig till det här spelåret. En lovande inledning trots det, där man stod upp bra mot Linköping i premiären där poängen räddades upp sent för att sedan besegra Dalen uppe i Umeå. Återstår att se hur långt det kan bära.

imagehandler

Sirius stod för en riktigt fin knall i premiären när man lyckades besegra AIK på parketten i Solnahallen. Starkt att stå för 4 mål och vinna, även om det krävdes förlängning, trots att man fick spela boxplay i 12 minuter av matchen. Detta följdes upp med 10 mål på Växjö efter en imponerande insats. Uppsala-laget har kvaliteter framåt, är svårspelade och kan nog överraska många favoriter här hemma i Fyrishov. Hemmalaget har aviserat en ordinarie trupp till kvällens match.

Caperiotäby har som bekant förlorat ledarfigurer och stora poängspelare i Rickie Hyvärinen och Patrik Hagberg. Det har ändå värvats in ett par intressanta namn kring dessa positioner, dock så är jag desto mer skeptisk till defensiven. Daniel Ramsin var en nyckel i målet och en av de främsta i världen på sin position och som nu har tackat för sig, så även Filip Urwäder på backplats. Över en hel säsong är jag övertygad om att det kommer synas i ett antal bataljer. För kvällen får man även klara sig utan Oscar Norrman, något av en specialist i defensiven, pga skada.


Tror att det kan bli en del mål i den här matchen, men istället för det totala överspelet lockas jag främst av alternativet per lag (under ordinarie speltid) som går att hitta hos Ladbrokes. Föredrar även detta (i jämförelse med spel på den raka hemmasegern) om man väger upp hur pass mycket bättre ställt bortalaget har det i lagdelarna framåt att jämföra med defensiven. Sirius att stå för 6 mål eller fler spelas strax under medel.

/Puyol