Otroligt formstarke Lopez vann turneringen i Eastbourne emot just Gilles Simon och jag tror faktiskt på en liten repris.

  • Matchen : Gilles Simon vs Feliciano Lopez
  • Liga : ATP Wimbledon
  • Speltips : Lopez -2.0 games i matchen
  • Odds : 1.90 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 16.30

 

Gilles Simon ifrån Frankrike är en väldigt underlig tennisspelare. Han ett spel som baseras på en sak, att utnyttja den andra spelarens misstag och bara spela på säkerhet. Han har inget riktigt vinnarslag men han har en otrolig defensiv. Han kom till final förra veckan i Eastbourne där han ändå visade upp bra tennis men fick åka på stryk i finalen emot Feliciano Lopez. Simon har en helt okej första serve, han får några gratis poäng på den ibland men det är just hans spel han lever på, spelar mycket sida till sida och väntar på motståndarens misstag. Han har däremot returnerat halvdant på sistone och verkligen fått kriga till sig vinster i tiebreaks men emot Lopez blir det väldigt svårt då han har en otrolig serve som är riktigt svårstoppad.

Feliciano Lopez ifrån Spanien är faktiskt en spanjor som trivs bäst på snabbare underlag, som på gräs till exempel. Hans första serve är nog hans största vapen tillsammans med sin slice som är otroligt effektiv på gräset där bollen inte studsar lika högt som på andra underlag. Lopez visade upp en riktigt bra form förra veckan i Eastbourne där han plockade årets första titel genom att vinna över Simon i finalen, 7-6,6-7,6-0. Sista setet var riktigt bra. Lopez har mycket poäng att hämta här i Wimbledon då han åkte ut ur första omgången förra året så han lär vara riktigt sugen på att få många ranking poäng på kontot.

Jag tror att Lopez vinner, han lär inte bli breakad mer än 1-2 gånger tror jag och då brukar Simon släppa till några breaks själv, jag tror på -2 på Lopez.

Lycka till!

/Lidde