Det vart några skrällar igår i Marseille’s ATP turnering, Gasquet förlorade emot Muller och Monfilis förlorade emot Granollers. Här tror jag dock inte på någon skräll.

  • Matchen : Simon – Haase
  • Speltips : Simon att vinna med 2-0 i set
  • Odds : 1.79 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 14.00

Gilles Simon kan nog anses som en av dom defensivaste spelarna  på touren och enligt mig en av dom tråkigare. Han är otroligt boll snål och gör sällan misstag vilket jag anser kommer passa perfekt emot Robin Haase som inte är en bra spelare längre. Simon har en rätt bra första serve men det är inget han ser som ett större vapen. Med sin forehand och sin backhand spelar han med en otroligt bra längd för det mesta och rätt flakt vilket sätter press på spelaren på andra sidan nätet att han alltid måste komma rätt till bollen annars blir den jätte kort så Simon bara får slå in den och vinna poängen. Gilles brukar göra rätt bra resultat på hemmaplan, han spelar alltid med hjärtat då och publiken älskar hans defensiv när han kan hämta sig ur underlägen där allt verkar kört. Han har spelat bra inomhus tennis denna säsongen där han har vunnit fyra matcher emot spelare som Brands och Klizan som båda är bra inomhus spelare.

Robin Haase ifrån Nederländerna är en spelare som hade sitt år för två år sedan. Då spelade han riktigt bra tennis och vann några turneringar men har nu försvunnit totalt. Han har ett riktigt vapen och det är hans serve, den är rätt bra men den är inte lika bra som den var då och han får inte alls lika mycket gratis på den längre. Han har en rätt bra forehand men den är väldigt ojämn, det skiftar emellan vinnare och misstag och det är just nu mest bara misstag. Robin’s backhand är inte bra och då Simon är en taktisk spelare så tror jag att han kommer att spela väldigt mycket på just den och kanske till och med spela offensivare än vanligt för att just sätta press på den backhanden.

Jag tror att Simon kommer att vinna denna matchen rätt enkelt, jag tror inte att Haase har såpass mycket att sätta emot Simon på hemmaplan.

Lycka till!

/Lidde

-Twitter-

@gurujebba

@spelaspelse