Gilles Simon vann en väldigt kontroversiell match emot Paire och nu ställs han emot en riktigt formstark Sydafrikan vid namn Kevin Anderson.

  • Matchen : Simon – Anderson
  • Liga : ATP Indian Wells
  • Speltips : Anderson att vinna med 2-0 i set
  • Odds : 2.20 @ William Hill
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 19.00

 

Gilles Simon ifrån Frankrike gick i förra omgången en otroligt kontroversiell match emot Benoit Paire. Simon är halvskadad och man kan knappast säga att Benoit Paire gjorde ett ärligt försök till att vinna matchen i avgörande set och om han gjorde det så var det otroligt patetiskt. Ingen av spelarna i matchen kunde hålla sin serve och dom vart breakade hela tiden. Simon vände ett 5-2 underläge i avgörande set i andra omgången emot Paolo Lorenzi och lyckades vinna. Lorenzi är ingen hardcourt spelare utan gör enbart resultat på gruset vilket ger en liten antydan på Simon’s form just nu. Simon är en spelare med en duglig första serve, får någon poäng gratis på den men han har ett spel som enbart består av att tänka på att slå in bollen. Simon försöker inte ofta på med några vinnare dock så såg jag emot Paire att han gjorde otroligt mycket misstag för att vara honom och jag tror om han höll på att förlora emot Lorenzi och såg ut sådär emot Paire så kommer han få det otroligt svårt idag emot Anderson som är en utpräglad hardcourt spelare som krossade en liknande spelare som Simon i förra omgången.

Kevin Anderson ifrån Sydafrika opererade sin armbåge för några veckor sedan och har gjort en otroligt snabb comeback och vilken comeback, han slog visserligen ut en totalt formlös David Ferrer i andra omgången men i tredje omgången så slog han ut en Jarkko Nieminen som visade enormt bra spel emot Verdasco och spelade även rätt bra emot Anderson bara att han inte fick läge att attackera i Anderson’s serve då han servade som en häst. Han tappade endast en boll i sin första serve och 8 bollar i sin andra, dock gjorde han 4 dubbelfel vilket var väldigt slarvigt. Han är inte som dom andra ”jättarna” som bara kan serva utan han har ett bra rörelsemönster och kan springa och slå också och hans grundslag är väldigt bra, speciellt hans forehand där han kommer göra mest vinnare.

Att Anderson ska vinna emot en halvskadad Simon som vart breakad 7 gånger emot Benoit Paire som knappt försökte kommer få det otroligt tufft emot Anderson idag om han fortsätter att spela som han gjorde och jag ser stort värde i Anderson idag.

Lycka till!

/Lidde

-Twitter-

@spelaspelse

@gurujebba