Fjärde mötet lagen emellan i den här slutspelsserien, och Salavat Yulaev har nu 3-0 i matcher. Vid vinst idag så avancerar man vidare till nästa omgång, och mycket talar för det! Bra spel, häng med!

Match: Sibir Novosibirsk – Salavat Yulaev Ufa
Tips: 2:a (-1)
Odds: 2,30 @ Betsafe
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2011-02-28 14:00

Motivering:

Salavat har nu tre raka segrar mot Sibir, samtliga med övertygande siffror! 5-2, 3-1, och senast igår 6-2 på bortaplan. Man är effektiva framåt och har framför allt två kedjor som bidrar målmässigt, samtidigt som hela laget skärpt till sig ordentligt defensivt. Trots att man inledde darrigt igår och hade hela 19-1 i skott emot sig efter 12 minuter spelat av första så ryckte man upp sig och övertygade resten av matchen.  Erik Ersberg i kassen storspelar, förstakedjan producerar som förväntat, och nu även andrakedjan (Robert Nilsson 2+1 igår). Snöbollen nedför backen har vuxit till sig rejält och är nu extremt svårstoppad! Coach Bykov tar nog chansen direkt att avancera vidare till nästa omgång redan idag.

Sibir Novosibirsk är grymt inefffektiva. 2 mål, 1 mål, 2 mål. Tre matcher, fem mål gjorda. Trots det skjuter man många skott, men många av dem i alldeles för enkla lägen för Salavat-keepern. Dessutom har målvakten som var en stor bidragande faktor till avancemanget till slutspelet, Stefan Liv, inte kommit upp alls i den nivå han förväntas ligga på, och blev senast igår utbytt och jag är tveksam till om han ens får starta idag.

Salavat har nu åtta av de senaste tio bortamatcherna mot Sibir vunnit med minst två måls marginal, och mycket talar för att det upprepas ännu en gång. 2,30 är definitivt spelbart!

God spellycka,
/Blixt