En match hämtad från ryska hockeyligan KHL, där storlaget Salavat gästar Sibir Novosibirsk. Observera att spelstopp är redan klockan 14:00. Här finns ett par intressanta specialspel, och det är ett som sticker ut ur mängden!

Match: Sibir Novosibirsk – Salavat Yulaev Ufa
Tips: S. Zinoviev över 0,5 poäng
Odds: 2,40 @ Betsafe
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2011-09-21 14:00

Motivering:

Dessa lag har totalt mött varandra 20 gånger genom KHL’s historik, och Salavat har ett kraftigt övertag när det gäller inbördes möten, då de har raden 17-2-1.

Det här spelet är framför allt baserat på statistik, bra sådan enligt mig. Oddset 2,40 innebär att han gör poäng i drygt 42 % av matcherna, men om man ser till de matcher som Salavat Yulaev Ufa hittills spelat den här säsongen så ligger han bra över det snittet, då han producerat 5 poäng (1+4) på 3 spelade matcher, vilket med enkelt matematik innebär ett snitt på drygt  1,6 poäng/match.

Han har utmärkta kvalitéer för att vara en pålitlig poängplockare, då han framför allt är en mycket skicklig passningsspelare med bra spelförståelse. I fjol hade han en liten svacka poängmässigt, men sett till föregående säsonger så ligger han på snittet strax under 1 poäng/match.

Motståndet idag, Sibir Novosibirsk, har hittills varit relativt täta defensivt enligt statistiken, då man enbart släppt in 7 mål på 3 matcher. Dessa siffror speglar dock inte riktigt matchbilden, speciellt inte senast då man nollade Avangard Omsk på bortaplan, i en match där hemmalaget hade chanser till både 3 och 4 puckar, men var helt enkelt för ineffektiva. Matchen innan det förlorade man mot ett lag som lär harva på nedre halvan av tabellen, Amur Khabarovsk, med 3-5 på hemmaplan.

Salavat har, som statistiken visar, inlett säsongen mycket bra, och har historiskt sett alltid haft det enkelt mot just Sibir Novosibirsk. Med tanke på statistik och matematik så anser jag att det här oddset är väldigt spelvärt.

God spellycka,
/Blixt