Hämtar dagens spel från ryska KHL, där jag tycker mig ha hittat ett värdeodds. Observera att spelstopp är redan klockan 14:00! Häng med.

Match: Sibir Novosibirsk – Salavat Yulaev (KHL)
Tips: 2:a  &  2:a (-1)
Odds: 1,85  &  2,50
Insats: 7/10 u  &  3/10 u
Spelstopp: 2010-11-26

Motivering:
Ja, det var ett tag sedan jag tipsade om matcher från ryska KHL, men när ett så här högt odds på Salavat erbjuds går det helt enkelt inte att låta det passera obemärkt! Salavat var storfavoriter, tillsammans med St. Petersburg, att ta hem både liga och slutspelet. Hittills ligger man inte bättre än på en sjätteplats i tabellen, och det beror mycket på två punkter, som är sammankopplade och mycket enkla att peka ut. Defensiven har klickat ett antal gånger, bevis på det finns då man är ett av de lag som släppt in allra flest mål i hela ligan. Dessutom ligger man även med i toppen av en annan negativ liga, den gällande flest utvisningar emot sig. Men, vi ska även poängtera en del extremt positiva saker med laget också: Man har ligans klart bästa offensiv. Man satte nyligen rekord i KHL, för att vara det lag som snabbast passerar gränsen för 100 gjorda mål.  Därmed utjämnas den defensiva svagheten lite tack vare den offensiva styrkan, och med namn som Radulov, Thoresen, Zinoviev, Saprykin, Kozlov och Nilsson (m.fl.) så är det väl föga förvånande. Målskillnaden 108 – 89 efter 27 omgångar är godkänt.

Idag ställs man mot Sibir Novosibirsk, ett lag som övertygat positivt, framför allt genom att spela målsnåla matcher och förlita sig på sin tajta defensiv. Den kommer nog dock att få stora problem i afton, precis som första gången de här lagen möttes under säsongen. Då gick Salavat segrande ur bataljen med stabila 5-1. Rent historiskt sett har dessutom Salavat haft extremt enkelt mot Sibir, det talar följande siffror för; Totalt har lagen mötts 20 gånger, Salavat har vunnit 16 matcher av dessa. Övriga fyra är fördelade på 2 oavgjorda och 2 Sibir-vinster. De tre senaste mötena lagen emellan har Salavat vunnit med 4-2, 6-1 och 5-1, alltså har man ett mentalt övertag såväl som på pappret. En extra sporre är också att man passerar just Sibir i tabellen vid vinst. Coach Bykov leder sina spelare till en vinst här!

God spellycka,
/Blixt