Som det nämndes igår, dubbla UFC-galor där man nu rör sig från Australien till Brasilien för ytterligare 10 bataljer på schemat. Sist ut är kvällens main event där Shogun Rua ska drabba samman med Ovince St. Preux. Testar en högoddsare med en mindre slant som jag inte vill räkna bort helt. Notera tiden för spelstoppet i och med att galans sista match förväntas dra igång tidigt på morgonen, svensk tid.

  • Match: Shogun Rua – Ovince St. Preux
  • Spel: Submission (vinstmetod)
  • Odds: 7,00 @ Unibet
  • Units: 1/10
  • Spelstopp: 06.00 9/11

Mauricio ”Shogun” Rua, en meriterad och fruktad striker, är tillbaka hemma i Brasilien. Det var även här han fick uppleva en smärtsam förlust (knockad av en långsam och trög Dan Henderson) för lite mer än ett halvår sedan där han nu har chansen att revanschera sig själv även om det återstår att se hur mycket han har kvar att ge. Man har alltjämt något svårt att förstå att han faktiskt var den sista att hålla i bältet sedan Jon Jones-eran tog över med tanke på att han har förlorat hälften av sina 13 matcher här i UFC. Ovince St. Preux, i första hand en grappler, har hoppat in som ersättare till Jimi Manuwa som tvingades hoppa av pga en skada. Han bör dock vara i någorlunda gott skick i och med att han redan var tilltänkt att gå match mot en annan motståndare i den här galan.


Kort och rent spontant, den mer troliga utgången är att Shogun lyckas slå ut motståndet, vilket även kan ske tidigt om han landar en av sina kombinationer, men att en submission står som den vinnande metoden (oavsett vem som står för den) känns aningen intressant i jämförelse med oddset (Ladbrokes ger 5 ggr) då jag inte skulle bli alltför förvånad om det här skulle gå till mattan. OSP bör vara mer än intresserad av att vilja föra matchen ditåt där han är stark och kreativ från topp medan Rua är väldigt underskattad och slipad, främst i sina attacker, från rygg medan han kan vara sämre på att försvara sig. Jag skulle nog inte räkna bort det här scenariot.

Att matchen avslutas via en submission (spelet hittar ni under alternativ vinstmetod) testas med minimum.

/Puyol