Ännu ett svenskt lag som fortfarande är med i jakten på Europa League och idag får vi se ett returmöte mellan Armeniens Shirak och AIK. Shirak som alla andra serier, har spelat klart och kan endast ägna sig åt dessa sammanhang. Man möter ett AIK som har ett fullt spelschema då säsongen fortfarande är igång. Första mötet slutade 2-0 till AIK, helt rättvist. Idag lär Shirak trycka på en hel del, om man ska kunna ha någon chans till avancemang, vilket jag tror bäddar gott för svenskarna som snabbt kan ställa Häng med!

  • Match: Shirak – AIK
  • Spel: AIK rak vinst
  • Odds: 1,88 @ betfair
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 14.30

UEFA Europa League

Kikar vi på Shiraks situation så ser den helt klart inte ljus ut. Man torskade i första mötet mot vårt svenska hopp, AIK, och det med ett utgångsläge som inte bäddar gott. 2-0 utan att lyckas näta vilket innebär att om AIK lyckas göra ett mål så måste man näta hela fyra gånger om för att ta sig vidare. På hemmaplan har man dock visat andra takter gentemot bortaplan och det fick vi se i den första omgången då man slog ut Zrinjski efter en fin 2-0 seger på hemma mark. Det motståndet var dock betydligt enklare än AIK och en svårare uppgift väntar. Man måste trycka på framåt vilket i sin tur lämnar ytor bakom sig, och med AIKs vassa omställningsspel tror jag man bara får packa väskorna och förbereda sig på en ny säsong utan Europa League.

Över till AIK som visat på en riktigt fin form på sistone. Innan mötet med Shirak hade man inte förlorat på ett bra tag och vinnarinstinkten finns där. Senast bröts dock denna svit mot ett hungrigt Helsingborg och man fick se sig besegrade med 3-1. Den förlusten glömmer vi och jag kan inte tänka mig att gubbarna kommer till en Europa League match otaggade. En 2-0 vinst i bagaget från första mötet ska bara hållas och med tanke den överlägsenhet man visade på mot Shirak i det mötet har jag svårt att se att man ska sumpa detta. Omställningsmöjligheter kommer att finnas och har man kvar kylan tror jag man vinner även på bortaplan!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på detta AIK som visat gryende form samt gott spel i Europa-sammanhang. AIK rak vinst ger ett fint odds på 1,88 hot Betfair. Den linan plockas med en insats på medel!