Vi fortsätter att leta spelobjekt i den europeiska cupfotbollen, den här gången söker vi oss till Moldavien som är ett av många länder där Europa League spelas ikväll. FC Sheriff stöter på engelskt motstånd när Tottenham kommer på besök där bortalaget bär på det stora favoritskapet. Koncentrerar mig på en individuell prestation där en spelare brukar utmärka sig i dessa matcher.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League
  • Match: Sheriff Tiraspol – Tottenham
  • Spel: Jermain Defoe målskytt
  • Odds: 2,39 @ Betsson
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00 24/10

Sheriff Tiraspol går mot en ännu stark säsong där man i vanlig ordning leder den inhemska ligan (man har nästan gått helt rent på ligatitlar sedan 2001) samtidigt som det får ses som en väldigt stor framgång att man har lyckats kvala sig in till denna gruppspelsomgång. De två inledande matcherna har slutat med kryss där man räddade poängen sent i den senaste matchen i Norge.

Tottenham har även dem stått för en positiv inledning där man skuggar topplagen i Premier League-tabellen. Full pott så här långt där båda gruppspelsmotståndarna har besegrats med målskillnaden 5-0 och en ny seger i princip kan säkra ett tidigt avancemang.

Sheriff saknar Melli i mittlåset pga avstängning. Spurs kommer till spel utan Capoué, Rose och Kaboul som alltjämt är otillgängliga pga skador. Ett par landslagsmän i form av Paulinho (Brasilien), Walker och Townsend (England) har fått ledigt och är inte med i matchtruppen.

_69963066_jermain_defoe_getty

Gareth Bale såldes för drygt 90 miljoner euro, pengar Spurs har lastat på nyförvärv där truppen har breddats ytterligare. Man har ett flertal alternativ på ett antal positioner och trots att managern André Villas-Boas roterar laget en hel del till dessa europeiska cupmatcher så kan man fortfarande mönstra ett slagkraftigt lag. Roberto Soldados intåg från spanska Valencia har inneburit att Jermain Defoe tvingats ta klivet ner i rangordningen där han inte har fått mer än en match (av totalt 8 matcher) från start under den pågående Premier League-säsongen där han främst har fått sikta in sig på kortare inhopp. I dessa cupmatcher har dock engelsmannen fått chansen att visa upp sina kvaliteter.

Jermain Defoe, med 54 landskamper på meritlistan, är en pålitlig veteran och slipad måltjuv. Under den här säsongen har han startat i 4 cupmatcher (Europa League och Capital One Cup) och skjutit in hela 7 mål vilket är ett väldigt snyggt facit. Han har målat i båda EL-matcherna så här långt där han har fått starta och fullföljt med 90 minuter mot både Tromsö och Anzhi, därmed högst troligt att han får förtroendet till att göra det även ikväll om han är frisk. Ytterligare en morot till det är att han kan bli historisk som den främsta målgöraren i Tottenhams historia om man ser till spel i Europa. Martin Chivers, aktiv från 1968 till 1976, står i nuläget på 22 gjorda mål. Defoe behöver ett mål till för att tangera det rekordet.

Kvällens match ska även vara en fullt överkomlig uppgift som borde passa spelaren i nr 9-rollen väl. Defoe är trots sina nyligen 31 fyllda år relativt snabb och väldigt aktiv i djupled, och där förväntar jag mig att många bollar kommer slås mot ett motstånd som troligtvis inte kommer backa hem överdrivet mycket på sin hemmaplan.


Inte alltför förtjust i spelen till Tottenhams fördel där segern med ett handikapp ger strax under 2 ggr, och då föredrar jag den här spelformen istället på lagets toppforward och mest troliga målgörare. Jermain Defoe spelas som målskytt med en insats strax under medel. Insatsen tillbaka (hos Betsson) ifall spelaren inte skulle starta matchen.

Ytterligare ett spel med inriktning på samma lirare:
Jermain Defoe att göra minst 2 mål 7,00 (Unibet) 1/10 units

/Puyol