Sheffield United var ytterst nära att ta klivet upp i Championship förra säsongen och här möter man nykomlingen från League two. Gör man processen kort eller kan Shrewsbury överraska?


Sheffield United – Shrewsbury
Spel: Sheffield U -1 (Asian handicap)
Odds: 2.10 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Som jag skrev i min rek om Sheffield United som seriesegrare så är man skyhöga favoriter till att vinna serien enligt engelska medier. Man inleder mot kanske enklast möjliga motstånd då nykomlingen Shrewsbury kommer på besök. Man kom på tredje plats förra året, bara 3 poäng bakom direktuppflyttningen där största konkurrenten Sheffield Wednesday kom. Snöpligt för Sheff. U som lär vara revanschsugna denna säsongen och man ska i mina ögon ha goda chanser att nå direktuppflyttning.

Till den här säsongen har man värvat mycket klokt då man tagit in 3 nya försvarare i Darry Westlake, Tony McMahon och Matt Hill varav de två sistnämnda kommer från högre divisioner. Utöver dessa har man även värvat in Shaun Miller till anfallet så man känns väldigt kompletta i år! Man har även rensat upp en hel del i laget och släppt en näve med spelare men de bästa spelare är kvar i truppen.

Motståndarna Shrewsbury är som sagt nykomlingar från League two där man gjorde en mycket stark säsong. Men man har en akilleshäl och den har man märkt av i många år nu. Man är väldigt svaga i bortaspelet och det talar för mitt spel här. Förra säsongen tog man ”bara” 29 poäng av sina 88 på bortaplan och man hamnade så långt ned som på 7e plats i bortarankingen i League two förra säsongen.

Man har värvat in flera nya spelare till den här säsongen men man har även tappat sin bäste målgörare James Collins och det kan bli tufft att ersätta honom. Lagets tränare har sagt att han inte värvat färdigt ännu och han anser inte sitt lag som komplett än.