Testar ytterligare ett spel från nattens UFC-gala där vi hittar ytterligare en tungviktsmatch på huvudkortet, om än den det har talats överlägset minst om på förhand och det av fullt förståeliga skäl. Shawn Jordan går in som spelbolagens favorit när Gabriel Gonzaga står som motståndare. Högst troligt att det här inte går till poäng där jag anser att en av slagskämparna bör ha lite bättre chans än vad han står i just nu.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Shawn Jordan – Gabriel Gonzaga
  • Spel: Gonzaga inside distance
  • Odds: 3,25 @ Ladbrokes
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 04.00 20/10

Shawn Jordan (15 segrar, 4 förluster) är ett relativt färskt namn på uppgång som kan ta ett studs uppåt i divisionen via en ny seger där de två senaste motståndarna har avslutats via teknisk knockout. Ägnade sig länge åt amerikansk fotboll innan skiftet till MMA där han nu är en del av välkända Greg Jacksons gym i Albuquerque.

Gabriel Gonzaga (15 segrar, 7 förluster) var med redan i UFC 56, vilket var ett bra tag sedan för den rutinerade brassen. Hade ett uppehåll på drygt 1,5 år från den stora scenen innan en återkomst som har varit relativt stabil. 3-1 sedan dess med några hyfsade prestationer där det enda nederlaget var mot topprankade Travis Browne.

ShawnJordan_Headshotuntitled

Det här kan gå fort åt något håll, där den kombattanten som lyckas pricka in den första, rena attacken kan avgå med segern. Två slagskämpar som inte är några större tekniker med slagen men som ändå har väldigt bra glöd i nävarna, vilket kan släcka lyset hos respektive motstånd. Shawn Jordan ska ha tillräcklig fördel om det här skulle gå förbi den första halvan av matchen (3 x 5 minuters ronder) där han får ses som en bättre atlet med bra flås via träning på hög höjd. Under den första tredjedelen anser jag dock att det ska vara jämnare än vad oddsfördelningen tyder på.

Gabriel Gonzaga är en riktig veteran och stod för sin UFC-debut för nästan exakt 8 år sedan där han har tävlat mot några av de främsta tungviktarna i i världen. Den erfarenheten delar inte kvällens motståndare som nu ska gå sin 5:e match i organisationen och jag är ännu inte övertygad om Jordans storhet. Brassen har spetsegenskaper i nävarna och jiu-jitsun och får ses som en slipad avslutare och en intressant underdog på det här matchkortet.


Marknaden har börjat röra sig nedåt där även jag lutar mer mot brassen till 2,50 i den här matchningen, men värt att notera att Napão aldrig har plockat hem en match på poäng där över 3 ggr på en finish lockar än mer, där jag anser att oddsen borde stå något närmare varandra. Testar en låg insats på Gabriel Gonzaga att stå som segrare via avslut (to win inside distance under ”övriga spel”).

/Puyol