Mer kampsport. UFC 187 följdes upp med en mindre gala i Brasilien, så nu även i amerikanska New Orleans. Ett antal ”heavy hitters” på kortet där vi hittar två av dessa i denna tungviktsmatch. Shawn Jordan går upp emot Derrick Lewis i något som med stor sannolikhet inte kommer avgöras på poäng där jag ändå vill lyfta fram en av kombattanterna som knapp favorit.

  • Match: Shawn Jordan – Derrick Lewis
  • Spel: Jordan
  • Odds: 2,05 @ Betsafe
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 03.30 7/6

Båda kombattanterna har hittat tillbaka till vinnarspåret inför det här mötet. Ser man till vad som har presterats på slutet så tror jag mycket väl att det här kan påminna om när Jordan gick upp emot Brad May som också var en tung striker. Han tog motståndarens bästa slag och nötte sedan ner honom från mattan till ett sent avslut. Lewis punching power är inte motiverande nog för att göra honom till favorit.

Derrick Lewis (12-3) sitter inne på ett par riktigt tunga händer och är nog en av de främsta kanonjärerna i divisionen när det kommer till ren power. Lyckas han landa kan han lika gärna slå ut det här motståndet på mindre än en minut, men i överlag tycker jag att han är relativt begränsad där jag anser att Shawn Jordan (17-6) kan gå fler vägar till en seger.

Shawn Jordan, som är en del av Greg Jacksons team i Albuquerque, kan av den anledningen vara mer taktiskt slipad i tillställningar av den här karaktären. Han har power även han, även om jag skulle ge honom mindre möjligheter att vinna på det att jämföra med motståndet, han har dock sin brottning att falla tillbaka på där han är en av de mer atletiska tungviktarna som finns i nuläget. Jag är även övertygad om att han klarar av att hålla en jämnare nivå över en längre period av matchen.


Ett antal spelbolag har antingen fördelat oddsen 50/50 eller med Lewis som en väldigt smal favorit, vilket jag tycker är fel. Shawn Jordan spelas som segrare med en insats strax över medel.

/Puyol