Två lag från Ukraina som ställs mot varandra i finalen av Copa Del Sol. Ska vara klar klasskillnad och statistiken talar sitt tydliga språk här. Bra spel, häng med!

Match: Shakhtar Donetsk – Karpaty Lviv
Tips: 1:a   &   1:a (-1,5)
Odds: 1,70   &   2,74  @ Betsafe
Insats: 6/10   &   2/10 units
Spelstopp: 2011-02-07 19:00

Motivering:

Hel-ukrainskt i finalen alltså, en spännande match väntar. Statistiken talar, som sagt, sitt tydliga språk här. Historiskt sett har Shakhtar alltid haft enkelt för Karpaty, då man har siffrorna 7-2-0. Fem av dessa segrar har dessutom varit med minst två måls differens. Motivationen känns också som två helt olika världar. Shakhtar möter om 2-3 veckor Roma i Champions League, och behöver därför komma in i maxform och få in matchtempo i kroppen.

Karpaty Lviv har inte direkt imponerat hittills i turneringen. Man tog sig vidare från semifinalen mot norska Aalesund genom straffläggning, efter 1-1 vid full tid. Man imponerade inte i matchen, och hade stundtals problem. Shakhtar däremot imponerade stort då man körde över norska topplaget Rosenborg med siffrorna 4-1, som enligt rapporter var något mål i underkant.

Shakhtar har alltså ett Champions League-slutspel att blicka fram emot, och då Roma är i full gång i italienska Serie A är det extremt viktigt att komma in i matchtempo, och jag tvivlar då på att man inte kommer att köra fullt ut i afton. Man imponerade stort under hösten, då man vann grupp H i CL’s gruppspel, före lag som Arsenal och Braga.  5-0-1 blev facit, och 12-6 på dessa matcher är imponerande!

Jag tror att man kommer att spänna musklerna i afton och gå fullt ut, och då ska Karpaty vara ett, till och med flera, nummer mindre!

God spellycka,
/Blixt