Ännu en dag med fotboll från Champions League och spanska Real Sociedad beger sig till Ukraina för spel mot Shakhtar. Hemmalaget kommer gå hårt för att vinna matchen och det tycker jag öppnar upp för mitt spel.

  • Match: Shakhtar – Sociedad
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,78 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Shakhtar har inte varit så lyckosamma i gruppspelet hittills och är riktigt illa ute om man inte grejar en seger här idag. Man ska nämligen möta Manchester United på bortagräs i sista omgången och där tror jag inte man har mer än en pinne att hämta i bästa fall. Därför lär det bli ett väldigt offensivt upplägg idag och det skadar inte heller att ösa in mål inför en möjlig duell om målskillnad. Hemma på Donbass Arena har man inte direkt smällt in mål i CL-spelet hittills, men i ligaspelet har man varit desto lyckosammare med en målskillnad på 27-2 på hemmagräset efter nio matcher. Givetvis mot enklare motstånd än Sociedad, men samtidigt så rankar jag inte spanjorernas försvarsspel särskilt högt just nu.

Inga nya problem hos hemmalaget av det jag läst mig till.

sociedadshakhtar

Real Sociedad kan glömma fortsatt spel i Champions League efter bara en inspelad pinne så här långt. Nu har man inte direkt varit någon slagpåse, men med lite oflyt och orutin så har man förlorat tre av fyra matcher. Nu får man istället rikta in sig på spel i Europa League, något som blir verkligt om man kniper tredjeplatsen. Slår man Shakhtar idag så har man faktiskt en hyfsad chans att springa om ukrainarna i sista omgång. Men då gäller det att man lyfter upp försvarsspelet som inte alls varit särskilt bra på slutet, i ligan har man åtta insläppta mål på de två senaste matcherna. Förvisso har man stött på Real Madrid (1-5) ena gången, men även Celta Vigo (4-3) som inte har någon tyngre lag. Offensivt är det dock inget snack om att man kan störa vilket lag som helst. Firma Vela/Griezmann är stekheta för dagen och när man drar iväg på kontringar så går det undan.

Lite defensiva problem hos spanjorerna idag som saknar Carlos Martínez, Estrada och Markel Bergara, även Zurutuza är ett frågetecken på mittfältet. Sedan tidigare har man även Granero på skadelistan.


Detta kan bli en ganska småtrevlig match tror jag där Sociedad kan spela helt utan press samtidigt som Shakhtar måste gå framåt för att vinna matchen. Med det försvarsspel som spanjorerna visat upp på slutet, i kombination med det anfallsspel man har, så öppnar det upp för en målrik match. Blir en medelinsats på det här spelet!

/e@sy