Nu väntar avgörande matcherna i Champions League och jag tror mig hittat vilket lag som går vidare från en av kvällens matcher!


Shakhtar – Roma
Mitt tips: 1
Odds: 2.00 @ Stanjames
Insats: 5/10
Spelstopp: 2011-03-08  20.45

Första matchen slutade 3-2 till Shakthar som därmed kommer till den här matchen med en seger och 3 bortamål vilket är oerhört bra!

Roma stod för en riktigt knepig prestation i matchen efter förlusten mot Shakthar. Man hade ledningen borta mot Genoa med 0-3 men lyckades tappa den ledningen till en 4-3 förlust. Riktigt pinsam insats och efter det fick dåvarande tränaren sparken och Montella kom in som ny tränare. Han har på sina tre matcher som tränare 2 segrar och 1 oavgjord. Man har mött riktigt bottenlag i dessa matcher och man har vunnit utan att imponera så det säger inte så mycket i mina ögon. Jag ser inte Roma som ett lag som kan ta sig ur det underläge de har hamnat i.

Shakhtar hade inför matchen mot Roma ett 4 månaders långt uppehåll bakom sig från tävlingsmatcher. Man stod för en riktigt stark insats när man vann trots att man tappade en 3-0 ledning till 3-2. Nu har man fått en match i benen även efter Roma då man slog Sevastopol med 1-0 efter att man satt vinstmålet på tilläggstid. Med den genomköraren i kroppen så har nog de flesta spelarna hos Shakthar det matchtempo som krävs för att återigen slå Roma.

Roma har många orosmoment inför kvällens match. Man har bland annat en ny tränare nu då Montella tagit över som tränare. Man har även ett urviktigt derby mot Lazio i helgen som de flesta spelarna och fansen lär ha i bakhuvudet. Notera även att det är upp mot -10 grader i Ukraina vilket är ca 20-25 grader kallare än vad det är i Rom för dagen. Det kan hämma spelarna något här ikväll och eftersom man måste göra minst 2 mål för att gå vidare så kan det bli jobbigt för laget. Lägg därtill lagets två avstängningar så har du ett par saker som talar för Shakhtar här.

Shakthar är helt sjuka på sin hemmaplan där man fullständigt bärs fram av sina fanatiska fans. Man är nu uppe i 55 raka matcher utan förlust på sin hemmaplan. Av dessa 55 matcher så har hela 50 matcher slutat med seger för Shakhtar. Man har bland annat vunnit mot lag som Braga, Marseille, Tottenham och självaste Arsenal. Dessutom har man spelat oavgjort mot Fulham och Werder Bremen. Det är imponerande resultat och jag tror man har goda chanser att slå även Roma här ikväll.

Eftersom Roma dessutom inte trivs utanför Italiens gränser så tror jag man får det extra svårt. Roma har på lagets 7 senaste bortamatcher ute i Europa 1 seger, 3 oavgjorda och 3 förluster. De flesta av dessa motstånden är mycket sämre än Shakhtar…

Shakhtar har inga bekymmer inför matchen då man enbart saknar Kucher.
Marco Casetti och Jeremy Menez är avstängda hos Roma och missar matchen. Man får även klara sig utan Adriano som är skadad.