Real Madrid reser till Ukraina efter den förnedrande förlusten i El Clasico och ställs ikväll mot ett hungrigt Shakhtar. Hemmalaget måste vinna här för att ha fortsatt chans på avancemang i turneringen, vilket borde öppna upp matchen. Real Madrid vill nog visa att man är bättre än matchen mot Barcelona och jag tror vi kan förvänta oss en del mål.

  • Match: Shakhtar – Real Madrid
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Shakhtar har gått knackigt i årets upplaga av Champions League och parkerar just nu på en tredjeplats i Grupp A, på samma antalet poäng som gruppens jumbo, Malmö. Med  fyra poäng upp till PSG just nu så är förutsättningarna enkla inför kvällens match, Shakhtar måste vinna för att ha chans på avancemang i turneringen. Det bäddar för ett offensivt upplägg inför kvällens match och ukrainarna fick målskyttet att lossna i den senaste hemmamatchen mot Malmö, med hela fyra mål framåt där. Det finns offensiv kraft i laget med alla brassar och Shakhtar lär se sin chans här mot ett för dagen ganska stukat Real Madrid. Men vi ska inte glömma att det finns offensiv kraft hos gästerna också, vilket kan straffa hemmalaget i deras jakt på tre poäng.

En del defensiva avbräck hos hemmalaget idag då vi stryker mittback Olexandr Kucher och högerback Darijo Srna. Två startspelare en normal dag och spelare som hade behövts för att bromsa ner marängernas anfallsspel. Vi sätter även ett frågetecken för backen Maksym Malyshev. Inga problem framåt!

150px-FC_Shakhtar_Donetskrealmadrid_200x200

Real Madrid åker till Ukraina med ett stukat självförtroende efter förra helgens El Clasico mot Barcelona. Det slutade med en 4-0 förlust och det sättet som marängerna förlorade på är inte acceptabelt hos varken spelare eller framförallt fans. Nu ska det sägas att Real redan är klara för fortsatt spel i turneringen med sina 10 poäng, men Benitez har absolut inte råd att vila massa spelare och åka på ytterligare en förlust. Han är redan starkt ifrågasatt och vill nog gärna plocka en vinst idag och säkra gruppsegern, för att få lite lugn och ro på jobbet. Real Madrid har varit betydligt mer defensivt inriktade den här säsongen än tidigare, men just idag så tror jag man dansar efter hemmalagets pipa. Det kommer ges fina kontringar åt gästerna och då vet vi vad spelare som Bale, Ronaldo och Jesé kan hitta på.

Defensiva avbräck även hos Real Madrid där vi stryker vänsterback Marcelo samt mittback Ramos.


Förväntar mig bra fart här då Shakhtar måste gå för vinst och vi har ett kontringsskickligt Real Madrid på andra sidan. En insats strax över medel åker in på över 3 mål i matchen.

/e@sy