Idag kan vi förvänta oss en match där hemmalaget kommer öppna med ett högt tempo redan ifrån första minuten, medans Malmö FF kommer försöka kontra och överraska Shakhtar Donetsk som de gjorde senast på Nya Malmö Stadion. Frågan är om Malmö FF kan stå emot trycket?

  • Match: Shakhtar Donetsk – Malmö FF
  • Spel: över 2.75 mål
  • Odds: 1,73 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Shakhtar Donetsk har under de två första omgångar i Champions League spelat riktigt bra trots nederlag mot Real Madrid och PSG. Ukrainarna var medvetna om att de skulle få det svårt mot två stjärn lag, men när man var på besök hos svenska mästarna trodde laget på en enkel seger. I slutet av matchen lämnades man dock chockade i Malmö. Trots att man kontrollerade matchen och väntade på svenskarnas misstag var det en jämn kamp där det svenska laget visade sig vara starkare och så småningom fick en välförtjänt seger. Frustrerade av nederlaget fick Zorya Luhansk betala priset denna helg där Shakhtar firade med en jättestor 7-1 vinst. I mästerskapet går det bra, och Mircea Lucescu är säkert sugen på att plocka de första europeiska poäng när Malmö kommer på besök. Jämfört med den första matchen kommer hemmalaget vara starkare då anfallaren Taison och försvararen Vjaceslav Sevcuka är tillbaka.

photo  2000px-Malmö_FF_Logo.svg

Malmö FF förlorade i den sista omgången mot Norrköping och lyckades därmed inte ta någon Europa kvalplats. Det va två röda kort som avgjorde matchen. Markus Rosenberg är säkert revanschsugen efter den tidiga utvisningen borta mot Norrköping. Nu kan man enbart koncentrera sig på Champions League. Man visade redan i den första matchen att det finns nog med kvalitet i laget för att mäta sig med dagens motståndare, Shakhtar. Idag har man ingen press på sig och kan spela lite mer avslappnat. Hemmalaget måste ta större risker i sitt spel, vilket kan i sin tur gynna Malmö. Oavsett utgången i denna match kan Malmö vara stolta med det de åstadkommit hittills. Det är inte många som trodde att laget skulle kunna bjuda på någon motstånd i grupp A. Idag är det frågetecken kring Vladimir Rodic och anfallaren Nikola Duric. Dessa två brukar alltid få spela från start för Malmö i Champions League.

 

Det här är en viktig match både för Shakhtar och Malmö. Hemmalaget har tillräckligt med kvalitet och erfarenhet för att besegra Malmö, men bortalaget visade stort mod och att man verkligen kämpar tillsammans för varandra i den förra matchen, så mitt spel här blir istället, över 2.75 mål.

/ Akilles_80