Över till nästa grupp när ytterligare ett objekt ska testas till kvällens Champions League-omgång. Donbass Arena står som spelplats när hemmahjältarna Shakhtar Donetsk och Bayer Leverkusen slåss om ett bättre utgångsläge inför avslutningen. Tyskarna körde över motståndet senast, misstänker att det inte kommer gå lika lätt den här gången men tror att alltjämt att man kan vara någorlunda produktivt framåt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Shakhtar Donetsk – Bayer Leverkusen
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,60 @ Betsson
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45 5/11

Shakhtar Donetsk har dominerat fotbollen i denna öststat under ett antal år men kan eventuellt tvingas stå åt sidan i år där man har halkat efter Metalist i den inhemska serien. Förlust med 2-0 senast mot ett av bottenlagen samtidigt som man inte har råd att förlora här mot den främsta konkurrenten om andra platsen i gruppen. Trots 4 poäng av 9 möjliga, vilket inte är underkänt egentligen, har man ännu inte visat upp samma glans som under tidigare Champions League-säsonger, där man numera inte har lirare som Fernandinho, Mkhitaryan och William i truppen.

Ukrainarna, med alla dess brasilianska inslag, kommer till spel med ordinarie trupp utan några skador eller avstängningar.

Bayer Leverkusen kommer även dem från ett mindre smickrande resultat i helgen där uddamålsförlusten mot bottenlaget Braunschweig var en missräkning. Det till trots, så parkerar man strax efter Bayern och Dortmund i den tyska Bundesligan vilket får ses som ett godkänt resultat. Goda prestationer även i detta gruppspel där en seger ikväll gör att det ska väldigt mycket till för att man ska kunna missa en åttondelsfinal.

Bortalaget har Stefan Reinartz på skadelistan. Frågetecken på Emir Spahic, inga större avbräck i sådana fall. Stefan Kiessling vilades senast och startar ikväll.

332027hp2

Det totala överspelet på minst 3 gjorda mål i matchen var ett tidigt alternativ, väljer dock att enbart gå på tyskarna som vann föregående möte med 4-0. Tror inte att vi kommer få se någon liknande överlägsenhet ikväll, men att man fixar halva det antalet borde inte kännas alltför långt borta. Tyskarna har en vass offensiv att tillgå med tunga spelare i boxen samt ett skapligt omställningsspel, där jag anser att man borde kunna hota kvällens motstånd i mer än ett spelmoment.

Bayer har nu på 16 tävlingsmatcher under pågående säsong gjort 2 mål eller fler i 12 av dessa matcher, däribland i samtliga 3 gruppspelsmatcher så här långt med spel på bland annat Old Trafford (Man Utd borta). Endast Real Madrid, Bayern München och Paris SG har gjort fler mål än tyskarna så här långt.

Årets upplaga av Shakhtar är inte lika slagkraftig att jämföra med tidigare årgångar, framförallt försvarsspelet vilket blev än mer tydligt på BayArena för någon vecka sedan. Rent tekniskt har man alltjämt en del briljans, bristerna hittar vi dock längre ner i banan. Anser att man hade en hel del flyt när man fick med sig ett resultat från San Sebastian (La Real) samtidigt som läget inför mötet med United inte var till ukrainarnas nackdel. Framförallt så ser jag en viss saknad av Fernandinho (numera Man City) som stod för mycket klass på det sittande mittfältet. Sätter även, eventuellt till den här spelformens fördel, ett visst frågetecken kring Andriy Pyatovs ojämna målvaktsspel.


Bayer Leverkusen (bortalaget) att stå för 2 mål eller fler.

/Puyol