Vi har kommit fram till kvartsfinalerna av Europa League där Sevilla gästas av Zenit hemma på Ramon Sanchez Pizjuan i afton. Gästerna har ett gäng avstängningar i truppen och jag tror man får svårt att räcka till här. Får vi se två mål från hemmalaget?

  • Match: Sevilla – Zenit
  • Spel: Sevilla över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Sevilla går starkt i ligaspelet och stod för en riktigt fin insats mot serieledande Barcelona förra helgen, där man hämtade upp 0-2 till 2-2. Även i Europa League har laget gått starkt och är nu framme vid kvartsfinal, trots mycket tufft motstånd på vägen. Tyska Borussia M’gladbach slogs tillbaka med sammanlagt 4-2 och i senaste rundan var det den spanska kollegan Villarreal som besegrades med totalt 5-2. Som ni ser har laget gjort en del mål på dessa matcher och det tror jag man gör även idag. Man är otroligt starka hemma på Ramon Sanchez Pizjuan och är faktiskt det enda laget i spanska ligan som är utan förlust på hemmagräs. Raden 11-5-0 med målskillnaden 32-9 är imponerande siffror. Nu kan det tänkas att matchen mot Barcelona kan sitta i benen här, men det drabbar i sådana fall defensiven där jag tycker Sevilla saknar bredd. Framåt har man ett koppel av härliga anfallsspelare och det behöver inte vara negativt att det roteras en del idag, tvärtom.

Hos hemmalaget stryker vi två skadade målvakter i form av Beto och Barbosa. Vi sätter även ett frågetecken för mittback/mittfältare Carriço. Inga offensiva avbräck i truppen!

Sevilla_200x200zenit

Zenit dundrar på i den inhemska ligan och går mot ännu ett ligaguld med ett försprång på åtta poäng till tvåan Krasnodar. I Europa League har man inte alls haft samma typ av motstånd som Sevilla, då PSV först besegrades med sammanlagt 4-0 och nu senast blev det totalt 2-1 mot italienska Torino. Man fick en drömstart på dubbelmötet mot Torino med 2-0 i första matchen efter en tidig utvisning på italienarna. Nu blir det tuffare motstånd då jag håller Sevilla som ett betydligt bättre lag än både PSV och Torino. Ryssarna drog dessutom på sig en hel del kort i matchen mot Torino, vilket innebär att vi har ett gäng avstängningar här. Criscito (19/2), Smolnikov (18/4), Danny (20/3) och Hulk (21/12) är samtliga avstängda till kvällens möte. Som ni ser på siffrorna dessa herrar har i ligaspelet så är det riktigt tunga avbräck. Jag tror det innebär att ryssarna kommer bli ordentligt nerpressade i skorna och då blir det svårt att hålla emot till slut.

Förutom dessa fyra stryker vi även knäskadade mittfältaren Fayzulin.


Sevilla har förhoppningsvis laddat om efter matchen mot Barcelona och det är en klar fördel att man inte behövt resa någonstans. Som jag nämnde har hemmalaget en otroligt fin offensiv bredd i truppen och med den tror jag att man trycker dit minst två bollar på en vingklippt Zenit i kväll.

/e@sy