Returmöte av den spanska cupen där vi har 0-0 med oss från första mötet. Sevilla som har det klart bättre laget på papperet har inte övertygat och jag väljer att lämna 1×2 spelet här till förmån för ett annat spel som känns bra när Sevilla är i farten.

  • Match: Sevilla – Zaragoza
  • Spel: Sevilla – 3,5 (hcp hörnor)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Vi har alltså 0-0 med oss från första mötet och det var en match där jag tycker att Sevilla var det klart bättre laget sett över 90 minuter. Men man har haft enorma problem med att sätta bollen i nätet på slutet och därför tycker jag att oddset runt 1,35-1,40 på hemmalaget går bort direkt. Efter krossen i cupen mot Mallorca med 5-0 så har man lyckats trycka in fyra mål på sju matcher, något som absolut inte är godkänt med tanke på den spelartrupp som Sevilla faktiskt har.

Lagets stjärnforward Alvaro Negredo tycker jag inte alls kommit upp i någon högre standard denna säsong och jag tycker man kan förvänta sig mer än 8 mål på 17 ligamatcher som är facit hittills. För Negredo får en hel del chanser varje match tack vare de starka kanter som Sevilla har men avsluten har inte varit de bästa. Jag tycker även att Jesus Navas presterat långt under sin förmåga denna säsong och ett facit på 0 mål och endast 2 assist är inte ok efter 20 spelade matcher. Navas är ingen målskytt alls, men just assistbiten hade jag förväntat mig mer av.

Men det är just Navas jag tänker på när jag spelar det här spelet. Han utmanar alltid på sin kant men gör inte direkt några ärliga försök i att komma förbi sin back utan han letar mest efter att komma till inlägg. Han fintar ett inlägg och drar sig oftast längre ner mot kortlinjen vilket de flesta försvarare vet om. Därför har vi också väldigt ofta ett ben i vägen när Navas drar sina inlägg och vi får en hörna till Sevilla. Utan att ha någon som helst info kring det så kan jag nästan garantera att Navas skrapar fram flest hörnor i den spanska ligan.

Sevilla kommer vara det spelförande laget här vilket man oftast är på Ramon Sanchez Pizjuan, och jag tror att Zaragoza kommer backa hem en aning för att försöka kontraslå. Skulle det även vara så att Zaragoza lyckas pilla in 0-1 här så kommer vi förmodligen få se en jäkla anstormning från hemmalaget vilket hade varit bra för spelet. När dessa lag möttes senast i cupen så vann Sevilla hörnorna med 5-1 på bortagräs och jag tror på en större vinst för hemmalaget här i antal hörnor. Spelas med en medelinsats!

/e@sy