Vi tar oss till Ramon Sanchez Pizjuan idag där Sevilla tar emot ett frittfallande Zaragoza som har det väldigt tungt just nu. Inget snack om saken, här ska hemmalaget vinna och jag tror man gör det med ett par bollar.

  • Match: Sevilla – Zaragoza
  • Spel: Sevilla -1 (3-vägs)
  • Odds: 2,10 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Sevilla ligger på en 11:e plats i tabellen och det är en klar missräkning för laget. Det är tydligt att det är bortaspelet som hackat denna säsong för hemma på Sanchez Pizjuan är man urstarka med raden 9-1-3 och en fin målskillnad på 27-13. Det är många lag som får det tufft när dom kommer hit för Sevilla trycker verkligen gasen i botten från start och sätter ofta motståndet under stor press. Jag tror inte det blir någon skillnad idag så Sevilla ska klättra i tabellen och man har verkligen material för det. Fem raka hemmavinster har man i ligan och i fyra av dessa matcher har man vunnit med minst två bollar. Zaragoza är för dåliga och ska inte ha något att hämta här.

Skadeläget ser bra ut hos hemmalaget som endast saknar målvakt Beto, men Palop är redo för spel igen och det är en bättre målvakt i grund och botten.

Zaragoza har det blytungt just nu och vi får gå tillbaka till dagarna före jul för att hitta lagets senaste ligavinst som kom borta mot Athletic Bilbao. Efter detta har man sex förluster och fyra kryss i ligan och det har gjort att man halkat ner till en 17:e plats precis ovanför nedflyttningsstrecket. Med ett Mallorca som fått upp ångan lite så gäller det därför att laget börjar plocka segrar nu, men det kommer inte komma ikväll. Laget är för dåligt framåt i planen och dessutom har man inte lyckats hålla tätt bakåt på bortagräs på slutet.

Apoño fortsatt skadad hos Zaragoza vilket är ett tungt avbräck, lagets bästa spelare helt klart! Saknas gör även Javi Álamo, Zuculini och Romaric.


Dessa lag möttes ganska nyligen i den spanska cupen där Sevilla kunde vinna komfortabelt på hemmagräset med 4-0. Jag tror hemmalaget kommer sätta full fart framåt här och skulle inte bli förvånad om vi får se liknande siffror idag.

/e@sy