Ganska betydelselös match på Ramon Sanchez Pizjuan i afton då Villarreal gästar Sevilla. Två lag som mer eller mindre är klara för europaspel där hemmalaget har en final i Europa League att ladda inför. Tror det kommer bli en ganska öppen match där vi får se en del mål.

  • Match: Sevilla – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sevilla fick fart på maskinen i slutet av säsongen och när det nu återstår tre omgångar så ligger man på en femteplats med 59 inspelade poäng. Eftersom man är nio poäng bakom Athletic Bilbao och dessutom är sämre inbördes möten mot baskerna, så kan man därför inte nå någon kvalplats ut till Champions League. Men man har tagit sig till final i Europa League och det är det enda som är viktigt resterande del av säsongen. Man lyckades pilla in ett mål på övertid mot Valencia och ställs därför mot Benfica i final om en och en halv vecka. Det innebär förmodligen att tränare Emery kommer rotera en del i dagens match, för det är många som fått slita hårt under säsongen. Rakitic har spelat otroligt mycket och det är en spelare som jag kan tänka mig vilas idag. Även backlinjen har fått slita hårt med tanke på en del skadebekymmer, så det kan nog roteras en del även där. Till exempel har vänsterback Moreno dragits med lite skadebekymmer denna säsong och det är nog en spelare man vill ha hel till EL-finalen. Men jag tycker att Sevilla har en riktigt bra bredd i offensiven så det behöver inte vara negativt för överspelet att man roterar lite, många vill säkerligen visa upp sig inför kommande final.

Cristóforo, Cicinho och Cheryshev går fortfarande skadade och blir inte med heller, dessutom har man Diogo och Iborra avstängda. Bara defensiva bekymmer med andra ord!

Sevilla_200x200Villarreal_200x200

Villarreal öppnade den här säsongen i ett ruskigt tempo där man länge var med i den absoluta toppen av tabellen. Men ju längre säsongen lidit så har man sjunkit ner i tabellen och du parkerar man på en sjundeplats. Man ligger där sex poäng framför Celta Vigo som jagar närmast bakom, så den gula ubåten får inte slappna av allt för mycket. Man ligger under på inbördes möten mot Celta Vigo så skulle man förlora resterande matcher samtidigt som Celta gör rent hus så tar man sig om. Formen är även oroväckande där man endast plockat en seger mot Levante (1-0) om vi ser till de fem senaste matcherna. Det är många spelare som känts lite slitna och när man dessutom haft en del skador så märks det på en tunt trupp. Jag tycker ändå att den senaste förlustmatchen mot Barcelona (2-3) var ett steg i rätt riktning. Man skapade en del chanser och hade det inte varit för två självmål i andra halvlek så tror jag att man ordnat segern där. Uche är tillbaka från skada nu och även Gio dos Santos är tillbaka i fint slag efter lite småskavanker på slutet. Två herrar som förmodligen startar på topp när Perbet saknas.

Hos gästerna stryker vi Pablo Íñiguez, Chechu Dorado, Perbet, Tomás Pina och Edu på grund av skador. Inte heller Trigueros kommer till spel då han är avstängd.


Sevilla brukar trycka gasen i botten på hemmaplan och jag tror knappast det blir någon skillnad här. Man har egentligen inte ett skit att spela för och jag tror därför att man vill bjuda fansen på lite fin fotboll. Sevilla har inget större försvarsspel och lämnar man Uche samt dos Santos med mycket yta att operera på så kommer den gula ubåten bidra till det här överspelet. Testar därför minst tre mål i matchen med en medelinsats!

/e@sy