Torsdagskvällen bjuder på Europa League och på Ramon Sanchez Pizjuan ska vi se returmötet av Sevilla – Villarreal. Första matchen bjöd på en tempofylld fotboll med massvis av chanser åt båda håll. Det är ingen vildare gissning att vi kan vänta oss samma sak även ikväll.

  • Match: Sevilla – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.62 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Sevilla har fin form för dagen med två raka vinster i ligaspelet, Sociedad (4-3) samt Elche (3-0), och även en seger i första mötet mot Villarreal (3-1) på El Madrigal. Nu kan det verkligen diskuteras hur rättvis segern mot Villarreal var, för den gula ubåten hade 16-8 i avslut mot mål och spelade faktiskt ut Sevilla ganska rejält. Men fotboll handlar om att göra mål och det var precis det som Sevilla gjorde. Nu har laget väldigt fin chans på avancemang och lär väl kanske inte anfalla som några vildar idag. Men det är hemmaplan och på ett kokande Ramon Sanchez Pizjuan mot ett offensivt Villarreal så kan jag inte se annat än en tempofylld match här. Senast lagen drabbade samman här, då i ligaspelet, så slutade matchen 2-1 till Sevilla efter tre sena mål. Något liknande resultat åt något håll är det inte alls omöjligt att vi får se idag.

Hemmalaget får klara sig utan mittfältaren Krychowiak idag som är avstängd. Polacken är ett monster på sin position och givetvis ett hårt avbräck defensivt. Vidare så stryker vi Cristóforo och målvakt Beto som går skadade.

Sevilla_200x200Villarreal_200x200

Villarreal lyckades inte ta poäng i senaste ligamatchen borta mot Almeria (0-0), men laget fortsätter spela mycket bra fotboll och dominerade den matchen. Nu har inte Villarreal lyckats särskilt bra på bortaplan den senaste tiden, men lag som Real Madrid (1-1), Barcelona (2-3) och Malaga (1-1) är inte några billigare sällskap direkt. Villarreal dominerade som sagt första mötet mot Sevilla och omvända siffror där hade speglat matchbilden bättre. Nu är uppförsbacken riktigt brant med 3-1 i baken och det är endast full fart framåt som gäller här. Villarreal är helt klart kapabla till att göra de tre mål som krävs för att avancera, men försvarsmässigt måste man blotta sig ordentligt här. Mot ett lag som Sevilla kan det vara väldigt riskabelt att slarva med försvarsarbetet.

Hos gästerna stryker vi Víctor Ruíz, Adrián Marín, Cheryshev och Bruno som alla går skadade. Mittfältaren Tomas Pina är tillbaka från avstängning.


Det var en riktigt bra fotbollsmatch vi fick se senast på El Madrigal och jag tror även att det kan bli stor underhållning här. Sevilla är alltid offensiva på hemmaplan och gästande Villarreal har knappast tid att spela defensivt idag. Det öppnar för många mål och därför sätter vi en högre insats på över 2,5 mål i matchen.

/e@sy