Denna måndag beger vi oss till Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla gästas av Valladolid. Hemmalaget har en hel del avbräck men är fortfarande grymt starka på hemmagräset. Spelet är självklart här tycker jag!

  • Match: Sevilla – Valladolid
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,78 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Sevilla har som sagt en hel del avbräck till dagens match och det är heller inte vilka spelare som helst. På skadelistan för hemmalaget hittar vi Trochowski, Negredo och Del Moral. Sedan har vi även en del avstängningar sedan förra matchen mot Atlético Madrid där Rakitic, Fazio och Luna drog på sig ett varsitt rött kort, sedan är även Spahic avstängd efter fyra gula kort. Det innebär att Sevilla får ställa upp med ett helt nytt mittbackspar idag då förmodligen Botia och Cala går in istället för Spahic/Fazio. Framåt i planen tycker jag ändå att Sevilla har tillräckligt med krut för att kunna hitta minst ett mål. Med ganska få alternativ så kommer förmodligen Navas, ReyesPerotti och Baba spela anfall idag, och det är killar som garanterat kommer fixa ett mål på Valladolid.

Negredo må vara Sevillas målkung hittills denna säsong (7mål) men han har även varit en av ligans största målsumpare. Det ska bli intressant att se Baba och jag tror inte han kommer göra någon besviken.

Kan Ebert sänka Sevilla idag?

Valladolid ligger för tillfället på plats tio i ligan och det måste ses som väldigt godkänt för nykomlingarna. Man har en fin uppsättning anfallsspelare och laget är faktiskt uppe i nio raka ligamatcher där man gjort mål nu. Spelare som Oscar, Ebert och Manucho kommer sätta Sevillas reservbetonade försvar på prov ikväll och jag skulle bli förvånad om man inte lyckas näta här. Försvarsmässigt har faktiskt Valladolid varit riktigt bra denna säsong med endast 14 insläppta mål på 13 spelade matcher. Men när man varit ute på resande fot mot motstånd av Sevillas kaliber så har man snittat två insläppta mål per match. Man har förvisso hållit nollan två bortamatcher men det var mot Osasuna (0-1) och Zaragoza (0-1).

Bortalaget får tillbaka Valiente och Sereno från skador här och man har inga nya avbräck.


Sevilla kommer alltid ut med en enorm fart hemma på Ramon Sanchez Pizjuan och med Navas och Perotti på kanterna kommer det att gå undan. Samtidigt så kommer Valladolid få sina chanser med ett oprövat mittlås i hemmalaget. Med tanke på att en del bolag erbjuder runt 1,80 för över 2,5 mål så måste detta ses som ett bättre alternativ, för jag tror inte att varken Sevilla eller Valladolid vinner med 3-0 här. Ska vi säga 2-1 eller 1-2?

Testar även en del andra spel i matchen:

Sevilla först till 7 hörnor – 1,72 @ bet365 – 4/10 units

Perotti målskytt – 5,25 @ unibet – 0,5/10 units

Ebert målskytt – 6,00 @ unibet – 0,5/10 units

/e@sy