Match på Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla är revanschsugna efter veckans förlust mot Betis i Europa League. För motståndet står ett Valladolid som överraskande slog tillbaka Barcelona i förra omgången. Luktar målkalas!

  • Match: Sevilla – Valladolid
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Sevilla har gått ruskigt bra i ligan på slutet och kommer in till den här matchen med tre raka segrar. Nu senast var det Almeria som besegrades med 3-1 och innan det hade man två raka 1-0 vinster mot Sociedad och Rayo Vallecano. Dessa segrar har gjort att man nu endast är två poäng bakom Sociedad på en sjätteplats och har alltså chans att kliva förbi idag. Nu kommer även sjundeplatsen få spela ute i europa nästa säsong i och med att Barcelona och Real Madrid möts i spanska cupfinalen, men chansen till att nå fjärdeplatsen finns ju fortfarande kvar för Sevilla. Man spelade som sagt Europa League tidigare i veckan där man överraskande föll mot ärkerivalen Real Betis med 0-2. Siffrorna speglar knappast matchbilden där ett 4-2 resultat låg närmre sanningen än 0-2. Sevilla skapar alltid en hel del framåt och speciellt på hemmagräset så brukar man ha full fokus på offensiven. Men defensivt får man passa sig och den såg inte alls bra ut mot Betis. Man har haft otur med skador på defensiva spelare ska sägas, men jag tycker försvaret sett darrigt ut hela säsongen.

Hos hemmalaget stryker vi idag Carriço och Cheryshev som fortfarande går skadade.

sevillaracitic

Valladolid ligger i botten av tabellen och krigar för fullt för att ta sig över nedflyttningsstrecket. Nu tog man en väldigt viktig seger mot Barcelona (1-0) i förra omgången och med den trepoängaren i ryggen så kan man ta sig förbi Getafe vid en seger här. Någon seger tror jag dock inte att det blir i slutändan, men man kan nog vara med och bidra till överspelet. Laget går faktiskt sällan mållösa från planen och jag tycker nästan man blivit bättre sedan Patrick Ebert lämnade klubben. Man känns mer som ett lag nu och det märks att man verkligen jobbar för varandra mer än tidigare. Men defensivt så tycker jag att Valladolid har en del problem och det lär inte bli bättre av att vänsterback Carlos Peña är avstängd här. Det innebär förmodligen att Bergdich får ta ett kliv ner i planen och det är en klar försämring defensivt för gästerna.

Förutom Peña så stryker vi även Alvaro Rubio och Osorio som går skadade.


Det brukar bli bra fart när Sevilla spelar hemma på Sanchez Pizjuan och jag tror man är ordentligt revanschsugna efter veckans miss mot Betis. Det kan mycket väl bli så att man kliver över den här linan själva, men med det försvarsspel man har så tror jag nog att Valladolid kan pilla in en boll också. Över 2,5 mål blir mitt spel med en insats strax över medel!

/e@sy