Ångestladdat möte på Ramon Sanchez Pizjuan i afton mellan de två krislagen Sevilla och Valencia. Inte några lag som harvar i botten av tabellen direkt, men en 8:e och 12:e plats i tabellen samt svagt spel i Champions League är inget som fansen är nöjda med. Tror det kommer smälla rejält ikväll och med rätt domare ska det kunna hagla kort.

  • Match: Sevilla – Valencia
  • Spel: över 7,5 kort
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Börjar vi med att kika till hur många kort lagen tagit hittills denna säsong så hittar vi Sevilla på sammanlagt 35 kort, vilket blir ett snitt på nästan exakt 3 kort per match. Inte helt oväntat är det de defensiva mittfältarna Iborra (4 kort) och Krychowiak (3 kort) som tippar den interna kortligan. Kikar vi då på Valencia så hittar vi 42 kort hittills denna säsong, vilket blir ett snitt på exakt 3,5 kort. I toppen där hittar vi Enzo Perez (6 gula) och Javi Fuego (4 kort), vilket inte heller det är några större skrällar. Höga kortsnitt hos lagen och det bådar gott inför kvällens match.

Det blir alltid hög fart på Ramon Sanchez Pizjuan och med två lag som kommer gå stenhårt för tre poäng så bäddar även det för många kort. Det lär svänga mycket fram och tillbaka, då är det alltid någon som hamnar på efterkälken och tvingas ta till ojusta medel. Kikar vi inbördes så står det även klart att dessa två lag inte gillar varandra speciellt mycket. Förra årets möte på Ramon Sanchez Pizjuan bjöd på 8 kort och när de drabbade samman på Mestalla fick vi se hela 11 kort.

Sevilla_200x200Valencia_200x200

För spelets skull hade vi inte kunnat få en bättre domare än Velasco Carballo, som jag anser vara en av de absolut sämsta domarna i Spanien. Han har inte kastat ut särskilt många kort i sina matcher på slutet, men det är på grund av att han varit utanför Spanien och dömt. När vi pratar om La Liga så brukar han vara mer givmild med korten konstigt nog. Det kommer smälla och snackas en hel del idag, dessutom lär publiken vara med och försöka påverka. Då kan vi inte ha en bättre domare för det här spelet. Insats strax över medel åker in!

/e@sy