Europa League i afton och vi har en helspansk semifinal framför oss på Ramon Sanchez Pizjuan när Sevilla gästas av Valencia. Det brukar svänga rejält i spelet när Sevilla lirar på hemmagräset och jag tror inte det blir någon skillnad idag. Målkalas?

  • Match: Sevilla – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Sevilla bytte ut stora delar av laget inför den här säsongen och man hade även svårigheter att hitta sitt spel inledningsvis. Men ju längre in i serien vi vandrat så har man fått spelet att stämma mer och mer. För dagen har Sevilla verkligen knallform då man ångat på i ligaspelet och skrapat ihop 9 segrar på de 10 senaste matcherna. Enda plumpen kom på bortagräs mot Celta Vigo (0-1) där man fick en tveksamt dömd straff emot sig i slutskedet av matchen. Men det var på resande fot och där är man normalt sett mycket sämre än hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Här öser man på framåt från minut ett och det såg vi inte minst i returmötet mot Porto. Man fick stryk med 0-1 i Portugal och vände sedan på steken efter hela 4-1 på hemmagräs. Man kommer vilja ha ett bra resultat med sig inför returen och jag tror knappast att man spar på offensiven här. Någon som bör nämnas hos hemmalaget är fransmannen Kevin Gameiro, som verkligen är stekhet för dagen med sex mål på de fyra senaste matcherna. Försvarsmässigt tycker jag dock inte att Sevilla håller någon högre klass, det har jag inte tyckt någon match den här säsongen. Idag kommer man dessutom åka på kontringar och en relativt seg backlinje hos hemmalaget kan få problem i omställningarna.

Hos Sevilla stryker vi Coke (avstängd), Cheryshev (skadad) samt Cristoforo (skadad). Man får tillbaka vänsterback Moreno från skada till dagens match.

UEFA Europa League

Valencia hade precis som Sevilla en väldigt rörig inledning på säsongen där man inte alls fick spelet att stämma och blandade prestationer hejvilt. Men man bytte tränare och efter lite utrensning i spelartruppen så tycker jag att man spelat upp sig i den andra halvan av säsongen. Man står förvisso för en del bottennapp fortfarande, men det är längre mellan dessa tillfällen nu. Man var riktigt illa ute i förra omgången av Europa League då man fick vända hem från Schweiz med hela 0-3 i baken, detta efter en katastrofal insats mot Basel. Många hade nog därför räknat ut laget inför returen på Mestalla, då laget tvingades göra minst tre mål framåt för att ta det till en förlängning. Efter en trevande inledning så tuggade Valencia igång rejält och efter 90 spelade minuter så hade vi 3-0 på resultattavlan. I förlängningen var det inget snack om saken och efter att Basel tvingades spela med två man mindre så kunde Valencia defilera hem avancemanget. Men nu står man inför en tuffare uppgift och det gäller verkligen att försvaret är på tårna idag. Jag tycker det finns vissa frågetecken kring mittbackspositionen hos gästerna där både Ruiz, Senderos och Costa går skadade. Mathieu håller utan tvekan väldigt hög klass, men vem man nu än väljer att spela bredvid honom så är det ett stort frågetecken. Framåt finns det dock kvalité hos gästerna och med spelare som Fede, Feghouli, Vargas och Paco Alcacer så ska man inte behöva gå mållösa.

Förutom de tre namn som jag redan nämnt så får man även klara sig utan förstakeepern Diego Alves som fortfarande går skadad.


Det brukar som sagt bli bra fart på Ramon Sanchez Pizjuan när Sevilla spelar, det kan vi även se på resultaten i ligaspelet på slutet. 4-0, 4-1, 2-1 och 4-1 har de fyra senaste matcherna slutat till Sevillas favör. Nu är jag inte helt övertygad om att man vinner den här matchen, men jag tror det kan bli minst tre mål. Testar en medelinsats på det här spelet!

/e@sy