Match på Ramon Sanchez Pizjuan ikväll när Sevilla gästas av belgiska Standard Liege i mycket jämna Grupp G. Kikar vi till truppen så ser det ut som spanjorerna verkligen går in för den här uppgiften, och då ska man kunna sätta en del mål här.

  • Match: Sevilla – Standard Liege
  • Spel: Sevilla över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Sevilla toppar Grupp G just nu efter en vinst och två oavgjorda matcher. Vinsten kom i första omgången hemma mot Feyenoord och sedan kryssade man på resande fot både mot Rijeka (2-2) och just Standard Liege (0-0). Sevilla hemma på Ramon Sanchez Pizjuan är ett helt annat lag än på bortagräs, så att man vunnit hemma är inte direkt förvånande. Det brukar bli fullt ös från start här och jag förväntar mig ingen skillnad ikväll. Gruppen är som sagt väldigt jämn och det verkar som Emery börjar känna lite puls nu. Han har plockat ut en riktigt stark trupp där man knappt tror sina ögon när man kikar till de offensiva pjäserna. Denis, Vitolo, Reyes, Deulofeu, Iago Aspas, Bacca och Gameiro är kanonspelare hela bunten, så vad man än trycker ut för offensiv så kommer det vara riktigt bra. Med en sådan konkurrens på de offensiva platserna så kan man även lita på att spelarna jobbar när man väl får chansen, för annars får någon annan spela nästa gång. Skulle det bli så att Sevilla tar ledningen med ett par bollar här så slutar man sällan anfalla, utan det är full fart i 90 min på hemmagräset, vilket gynnar spelet.

Sevilla_200x200

Standard Liege ligger tvåa i gruppen på fyra poäng och har faktiskt bara släppt in två mål på tre matcher så här långt. Men man har haft fördelen att spela två av tre matcher på hemmagräs, och att man höll nollan mot Sevilla (0-0) senast handlade inte direkt om skicklighet. Lagen bytte chanser med varandra och 0-0 speglar knappast matchbilden där. De mål man släppt in kom i bortamötet mot Feyenoord där det till slut blev förlust med 2-1. Nu är det en betydligt tuffare uppgift man ställs framför och jag har verkligen svårt att se laget stå emot här med senaste matchen på näthinnan. Hos gästerna stryker vi mittfältaren Carcela och sätter ett frågetecken för backen Stam.


Sevilla är mycket hemmastarka och med den offensiv som man har till sitt förfogande så kommer man skapa massvis med chanser idag. Det var som sagt många chanser senast lagen möttes och täpper inte belgarna till försvaret idag så kan det rinna undan. Vi testar därför en mindre insats på minst tre hemmamål.

/e@sy