Riktigt fin match på Ramon Sanchez Pizjuan idag när Sevilla och Sociedad drabbar samman. Jag tycker hemmalaget blivit på tok för stora favoriter och ger gästerna bra chanser till att knipa tre poäng.

  • Match: Sevilla – Sociedad
  • Spel: Sociedad (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,95 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sevilla har inte gått särskilt starkt den här säsongen och ligger just nu på en 8:e plats, åtta poäng bakom kvällens motståndare. Man har inte fått spelet att stämma och speciellt försvarsarbetet har varit svagt under säsongen. Man har väldigt tröga mittbackar och hade inte Beto storspelat den här säsongen så tror jag inte Sevilla haft en sådan bra tabellplacering. Man har hemmagräs ikväll och därför förväntar jag mig att Sevilla har bollinnehavet och kliver på framåt. Det är en stor nackdel idag och jag tror Sevilla kan få stora problem med ett kontringsskickligt Sociedad. Dessutom saknar hemmalaget båda Iborra (avstängd) och M’Bia (skadad) på det defensiva mittfältet, något som kan bli väldigt kostsamt. Nu blir det troligtvis så att Rakitic och Carrico tar hand om dessa positioner, vilket inte känns särskilt starkt defensivt.

Förutom Iborra och M’Bia så saknas även ryssen Cheryshev.

sociedadgriezmannvela

Sociedad placerar sig på en 6:e plats och har verkligen ett gyllene läge att sticka ifrån både Levante och Sevilla som skuggar bakom. Dessutom så har Athletic nu dragit ifrån i kampen om fjärdeplatsen och vill Sociedad haka på där så är det en vinst som gäller. Formen är riktigt bra där man kommer in till den här matchen med två raka segrar i bagaget. Förra helgens hemmamatch mot Barcelona (3-1) var väldigt imponerande och jag tror man får en liknande match bild här. Man har ingenting emot att Sevilla äger bollen och så fort man erövrar den så kommer man dra iväg på kontringar. Med Vela och Griezmann på topp hotar man alla lag i den här serien och jag tror hemmalagets backlinje kommer få det väldigt tufft att hänga med i spelvändningarna.

Hos bortalaget stryker vi endast ett par långtidsskadade spelare, tillbaka från skada är Agirretxe.


Sevilla ska inte vara favoriter i det här mötet och att vi får fyra gånger pengarna på Sociedad får anses som väldigt bra. Jag tror som sagt på en passande matchbild för gästerna och då ska man kunna straffa Sevilla flera gånger om. Testar därför en insats strax under medel på Sociedad, med insatsen tillbaka vid oavgjort.

/e@sy