Europamatcherna rullar vidare och idag är det dags för Europa League. Vi beger oss här till Ramon Sanchez Pizjuan där jag tror att Sevilla säkrar avancemang utan större problem.

  • Match: Sevilla – Liberec
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 2,35 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Sevilla är inne i en tung period i ligaspelet då man först åkte på en ordentlig knock mot Real Madrid (3-7) för att sedan lite oväntat förlora mot Celta Vigo (0-1) efter en rejäl målvaktstabbe. Men i Europa League går det desto bättre och man toppar Grupp H på sju inspelade poäng efter tre matcher. Det innebär att man kan säkra avancemang vid vinst ikväll och det känns som en chans man inte kommer bomma. Man har då förmånen att rotera friskt i de två återstående matcherna och det tror jag gärna att man vill med tanke på ligaspelet som går knackigt. Jag såg lite på senaste matchen dessa lag emellan och resultatet 1-1 speglar inte alls matchbilden, Sevilla hade ett stort spelövertag och man borde verkligen vunnit matchen. Det är stor konkurrens om de offensiva platserna i Sevilla och det tycker jag gynnar det här spelet då det är många som vill visa upp sig.

I hemmalaget stryker vi idag Gameiro och Pareja som har lite småskavanker. Men Bacca går förmodligen in och ersätter Gameiro, så det är inget avbräck i mina ögon.

sevillabacca

Liberec från Tjeckien ligger på en andraplats i gruppen och har fem inspelade poäng så här långt. Man har med andra ord skaffat sig ett bra utgångsläge för att avancera från gruppen. Men nyckelmatchen för tjeckerna är knappast den mot Sevilla, jag undrar om man ens hoppas på poäng idag med tanke på hur det såg ut senast. Det gäller istället att tagga till inför matcherna mot Estoril och Freiburg som blir direkt avgörande för Liberec framtid i Europa League. Dessutom har man en toppmatch i den inhemska ligan till helgen, så jag tror man kan säcka ihop ordentligt om man får ett par mål i baken. Man får även klara sig utan sin förstekeeper Kovar i den här matchen som blev utvisad senast. Utan Kovar blir det Hrosso som tar plats mellan stolparna och han imponerade inte när han kom in mot Sevilla senast. Han släppte in kvitteringsbollen och det var ett väldigt tveksamt ingripande han stod för på det målet.

Förutom målvaktsbekymmer kommer tjeckerna till spel med samma trupp som senast.


Spanjorerna är helt klart ett par nummer för stora för Liberec och tjeckerna hade en stor portion som klarade oavgjort senast. Nu är det Sevilla som har hemmagräs och jag tror man sätter full fart från början här för att säkra avancemanget. Jag tycker vi får bra betalt för tre hemmamål och det får sig en medelinsats.

Testar även ett ”raggarspel” på hemmalaget för mindre pengar:

Sevilla över 3,5 mål – 4,33 @ bet365- 1/10 units

Sevilla över 4,5 mål – 10,00 @ bet365- 0,50/10 units

Sevilla över 5,5 mål – 21,00 @ bet365- 0,25/10 units

Får Sevilla in ett par lätta bollar tidigt i matchen så kan detta rinna på. Det är som sagt hård konkurrens om de offensiva platserna i Sevilla och många spelare vill nog gärna utmärka sig genom en balja. Men det blir väldigt låga insatser här.

/e@sy