Europa League-kval ikväll där Sevilla tar sig an Slask Wroclaw från Polen. Jag tycker inte detta ska vara några som helst problem för spanjorerna och spelar ett ganska högt målspel på hemmalaget. Häng på!

  • Match: Sevilla – Slask Wroclaw
  • Spel: Sevilla över 2,5 mål
  • Odds: 1,88 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Sevilla har sett bra ut på försäsongen men fick ingen smakstart på ligan då man förlorade hemma mot Atlético Madrid med 1-3. Men nu är det Europa League och det är en turnering som tränare Emery kommer satsa på till 100% har han uttalat sig om. Sevilla hade inga problem i förra rundan av Europa League där Mladost från Montenegro besegrades med sammanlagt 9-1. Nu är det förvisso tuffare motstånd man stöter på men jag kan inte se att man ska ha några som helst problem i dagens match trots detta. Det är ett dubbelmöte och för att slippa större överraskningar och behöva förta sig allt för mycket så tror jag spanjorerna vill döda det här mötet redan ikväll. Det märks även på den trupp man tagit ut där den offensiva uppsättningen stavas Rakitic, Kondogbia, Rabello, Perotti, Víctor Machín, Jairo, Marko Marin, Bacca och Gameiro. Oavsett vilka man väljer att spela är man otroligt slagkraftiga och jag räknar med att man stänker in minst tre baljor idag. Saknas i Sevilla gör Pareja som skadade sig illa i den första ligamatchen och beräknas bli borta i två månader.

sevillagameiro

Dags för Gameiro att näta i sin nya klubb?

Slask Wroclaw har jag ingen som helst koll på och när jag läser igenom spelartruppen blir jag inte direkt smartare, men man kom på en tredjeplats i den inhemska ligan förra säsongen och det innebär att laget nu får sin chans ute i europa. Men inledningen på ligan denna säsong är inte särskilt vass då man har tre oavgjorda och en förlust på sina fyra spelade matcher, då har man heller inte ställts mot några tyngre motståndare ska tilläggas. I Europa League slog man i senaste omgången ut Club Brugge efter 1-0 på hemmagräset och sedan 3-3 på bortaplan. Det är inte fy skam att slå ut Club Brugge men jag håller ändå Sevilla som flera klasser bättre än belgarna offensivt.


Polackerna åker givetvis till Sevilla för att få med sig ett bra resultat hem att jobba på, jag tror inte man kommer lägga något större krut på offensiven i detta första möte. För Sevillas del vill man gärna döda det här mötet redan ikväll för att sedan åka iväg till Polen och bara låta 90 minuter rinna förbi. Jag tror på scenario två i det här fallet och spelar en insats strax över medel på att Sevilla gör minst tre mål.

OBS! Notera att oddstabellen här bredvid har satt lagen fel, Sevilla ska vara hemmalag och man är givetvis stora favoriter.

/e@sy