Direkt avgörande match på Ramon Sanchez Pizjuan i afton där det ska avgöras vilka lag som tar sig vidare från Grupp G. Gästande Rijeka måste framåt och vinna matchen, vilket lär öppna för en mycket vass offensiv hos hemmalaget.

  • Match: Sevilla – Rijeka
  • Spel: hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Sevilla är regerande mästare av Europa League och riskerar nu att alltså åka ur redan i gruppspelet. Laget placerar sig som tvåa i Grupp G och endast en poäng efter hittar vi kvällens motståndare Rijeka. Men chanserna för att Sevilla ska åka ur är väldigt små och jag tror man går ut och kör över sitt motstånd på hemmagräs idag. Kikar vi till de två hemmamatcher man spelat i turneringen så har man tagit två väldigt enkla segrar mot Feyenoord (2-0) samt Standard Liege (3-1). Sevilla har dominerat kraftigt i dessa två matcher och segermarginalerna hade helt klart kunnat vara större. Hemmalaget lär dessutom få lite yta att operera på idag, då gästerna måste framåt och vinna matchen. Får bara Sevilla in ett tidigt ledningsmål så tror jag att moralen kommer sjunka kraftigt hos Rijeka, och då kan det rinna på ordentligt. Sevilla brukar ösa på i 90 min hemma på Sanchez Pizjuan och med den konkurrens som råder i det offensiva så är det många som vill visa upp sig. Sevilla är obesegrade på hemmaplan den här säsongen och senast lossnade det rejält med målskyttet när man slog tillbaka Granada med hela 5-1.
Hos Sevilla sätter vi idag frågetecken för Krychowiak och Trémoulinas. Inga större avbräck och man kan sätta ett mycket starkt lag på planen.

Sevilla_200x200160px-Rijeka09

Rijeka håller till vardags till i Kroatien där man placerar sig som tvåa i den inhemska ligan bakom suveräna Dinamo Zagreb, som dominerat under en längre period nu. I europaspelet har laget gjort det helt ok och tack vare ett bra hemmaspel har man nu chansen att krångla sig vidare. Lagets sju poäng man tagit så här långt har samtliga kommit på hemmagräset, där man besegrat Feyenoord (3-1) och Standard Liege (2-1) samt spelat oavgjort mot Sevilla (2-2). På resande fot har man dock haft det svårare med två förluster på lika många försök. Den trenden måste man försöka bryta här om man ska ta sig vidare, för det är endast tre poäng som gäller ikväll. Det borde öppna upp den här matchen och som jag nämnde lär det inte vara allt för hungriga bortaspelare om Sevilla gör både 1-0 och 2-0 här, vilket det helt klart finns risk för. Det finns även många frågetecken hos gästerna idag vilket inte ökar chanserna för tre poäng. Ramon Sanchez Pizjuan är en mycket svår bortamatch och jag tror kroaterna åker ur turneringen med dunder och brak idag.


Jag tror inte det dröjer innan vi får se ett hemmamål i den här matchen och sedan kommer det förmodligen rulla på mot ett omotiverat bortalag. Som jag nämnde är det en mördande konkurrens på de offensiva platserna i laget och därför förväntar jag mig fullt ös och minst tre hemmamål här. Investerar en insats strax under medel på spelet!

/e@sy