Toppmatch på Ramon Sanchez Pizjuan i afton där Sevilla gästas av Real Madrid. Sevilla är det enda laget i ligan som är obesegrade på hemmaplan under säsongen och jag tycker man har goda chanser till att förlänga den sviten här.

  • Match: Sevilla – Real Madrid
  • Spel: Sevilla +0,5
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Sevilla går en hård kamp mot Valencia om fjärdeplatsen i ligan, där både lagen står på 69 inspelade poäng med endast fyra omgångar kvar att spela. Hemmalaget är även mycket formstarka för dagen med två raka segrar i ryggen, där man bortabesegrade Eibar (3-1) tidigare under veckan och Rayo (2-0) innan det. Ingen större match från Sevilla mot Eibar, men laget är betydligt bättre på hemmaplan än på resande fot. Hemma på Ramon Sanchez Pizjuan har laget raden 12-5-0 med målskillnad 34-9 under säsongen, och man är som sagt det enda laget som är obesegrade på hemmaplan i ligan. Både Atletico Madrid (0-0) och Barcelona (2-2) har misslyckats med att vinna här och nu är det dags för det tredje topplaget.

Hos Sevilla stryker vi Pareja, Barbosa samt Cristóforo. Vi sätter även frågetecken för Vitolo samt Beto.

Sevilla_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid är formstarka för dagen med fem raka vinster och ett avstånd på två poäng upp till Barcelona. På bortagräs har laget repat sig efter två förluster mot Athletic (0-1) och Barcelona (1-2), men jag tycker inte det varit några större prestationer i dessa segrar i derbyt mot Rayo samt senast på bortagräs mot Celta Vigo. Båda lagen pressade marängerna riktigt bra och hade mycket väl kunnat få med sig poäng vid lite bättre utdelning på chanserna. Real Madrid tog en 3-0 seger mot Almeria i senaste omgången men inte heller den insatsen tycker jag var särskilt imponerande. Det är en av ligans svåraste bortamatcher idag och man lär upp några snäpp för att vinna och haka på Barcelona i toppen.

Hos gästerna stryker vi Modric och Benzema, vilket innebär att Bale är tillbaka från skada.


Sevilla såg ut att gå mot sin första förlust på hemmagräs när Barcelona gästade näst senast, men laget åt sig in i matchen och tog en mycket stark poäng där. Nu är det Real Madrid som gästar och jag tror helt klart att Sevilla kan knipa en poäng här också. Testar därför Sevilla +0,5 med en insats strax under medel.

/e@sy