Det stekheta Derbi Sevillano spelas under söndagen och som vanligt riktar vi in oss på ett kortspel när dessa lag drabbar samman. En av ligans absolut sämsta domare håller i visselpipan på Ramon Sanchez Pizjuan och det är verkligen upplagt för en ordentlig kortfest.

  • Match: Sevilla – Betis
  • Spel: Över 8,5 kort
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Börjar vi med att kika på kortsnitten för de båda lagen den här säsongen så hittar vi Real Betis på 109 kort (4 röda) den här säsongen, vilket blir ett snitt på dryga 3,2 kort per match. Lite oväntat är det den lilla mittfältaren Ceballos som toppar kortligan i Betis på 10 kort och även mittback Bruno finns högt upp på listan med sina 9 kort. Blickar vi mot Sevilla så hittar vi laget på 104 kort den här säsongen, vilket ger ett snitt på strax över 3 kort per match. Hos Sevilla är det inte fullt lika oväntat mittback Rami och mittfältare/anfallare Iborra som toppar interna kortligan. Inte så höga kortsnitt på dessa två lag, men detta är ingen normal match..

Båda lagen har haft en ganska knackig säsong och det här är ju verkligen en chans att rädda upp säsongen, framförallt för Betis då Sevilla tagit sig till finalen av Europa League. Kikar vi inbördes möten så brukar det verkligen hagla både fula tacklingar och kort i dessa derbymatcher. Nu blev det bara två kort senast lagen möttes, men det var en avslagen match i Europa League där varken den riktiga hettan eller en spansk domare infann sig. I de tre matcherna innan detta hittar vi 11, 12 och 10 kort. Kikar vi till formen hos lagen så känns det även som om Betis kan hålla den här matchen jämn, och det tror jag är väldigt bra för kortspelet.

Sevilla_200x200betis_180x180

Avslutar vi då med domaren i matchen så kan vi inte önska oss en bättre herre för kortspelet. Det är nämligen Carlos Velasco Carballo som håller i pipan och jag håller honom som en av dem absolut sämsta domarna i Spanien. Han brukar veva med tidiga kort och sätter han den nivån på den här matchen kommer han få veva upp ett högt antal kort. Han snittar runt 6,5 kort i La Liga den här säsongen och då har han inte dömt någon match som är i närheten av denna när det kommer till hetta. Vi kan även nämna att han kastat ut fem röda kort på sina sex senaste matcher. Och röda kort vill vi ha då dessa räknas som två hos bet365.

Det är en väldigt hög kortlina men med tanke på vilket hett derby detta är och framförallt vilken domare som dömer så tror jag vi sticker iväg ordentligt här. En insats strax över medel åker in!

/e@sy