Spaniens hetaste derby när Sevilla och Betis drabbar samman på Ramon Sanchez Pizjuan. Det här är en match där det brukar blossa upp en hel del känslor och mitt spel är baserat på just detta.

  • Match: Sevilla – Betis
  • Spel: över 70,5 varningspoäng
  • Odds: 1,72 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Sevilla har inte direkt rosat marknaden hittills denna säsong och placerar sig på en blygsam tiondeplats för tillfället. Väldigt märkligt att spelbolagen gjort Sevilla till så stora favoriter i ett stenhårt derby när man som sagt inte alls spelat särskilt bra. Nu är det varningspoängen jag går för i den här matchen och kikar vi på Sevilla så har man en del spelare i truppen som har en liten kärlek till att ta gula kort. Gary Medel är en het kandidat till det gula kortet i den här matchen och han fick för övrigt ett rött kort när lagen senast drabbade samman på Sevillas hemmagräs, en match som slutade i 8 gula kort och 1 rött. Det kommer garanterat bli heta känslor även i detta derby så räkna med att det kommer smälla från alla håll och kanter när publiken eldar på från sidan av planen.

Hemmalaget saknar Trochowski och har frågetecken för Kondogbia och Perotti.

Real Betis är en stor överraskning så här långt och placerar sig på en fin femteplats med samma poäng som Malaga. Man kommer till den här matchen med en förlust mot Granada i bagaget där man borde fått med sig minst en poäng, man träffade bland annat virket ett par gången där. Nu är det derby och här kommer man in med en bra känsla om vi blickar tillbaka på senare derbyn på Ramon Sanchez Pizjuan. Betis har vunnit två raka derbyn här med 1-2 och kan mycket väl ta sin tredje raka seger här. Sevilla kommer ta tag i spelet och Betis kommer ligga på kontringar i vanlig ordning. Betis har en del spelare som kommer kliva in ordentligt i närkamperna och jag skulle vilja nämna defensiva mittfältaren Benat. Han har ett otroligt krigarhjärta och tänker inte alltid till innan han går in i närkamper.

I Betis saknas endast Mario, i övrigt ser det väldigt bra ut.


Det här är ett derby som man absolut inte vill missa kan jag lova, för här kommer det förmodligen smälla från minut ett. Inget av dessa lag kommer vika ner sig och det finns en risk för att det kan urarta rejält på planen. Vill man spela varning på enskilda spelare så är Medel och Benat de två absolut hetaste kandidaterna. Även rött kort är ett tänkbart spel i matchen.

Unibets varningspoäng går till så här:

Gult kort = 10 poäng

Rött kort = 25 poäng

Maximalt 35 poäng per spelare.

Sen måste jag bara spela 2/10 units på Betis (oavgjort inget spel) till mycket fina 3,85 hos betsafe.

Det här är ett derby och Betis kan mycket väl kontra bort ett forcerande hemmalag.

Missa inte den här matchen!

/e@sy