Kvällens heta möte i spanska cupen spelas utan tvekan på Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla och Real Betis drabbar samman i ett derby. Det brukar hagla kort när dessa lag möter varandra och jag tycker mig hittat ett ruskigt bra spel inför kvällen. Häng på!

  • Match: Sevilla – Real Betis
  • Spel: över 3 kort i andra halvlek
  • Odds: 1,75 @ William Hill
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Derbi Sevillano är i mina ögon det klart hetaste derbyt i Spanien, och det är inte ovanligt att dessa matcher ballar ur fullständigt. Kikar vi till de tre senaste matcherna lagen emellan så har vi ett snitt på nästan exakt 11 kort per match, vilket säger en hel del. Mitt spel för dagen är alltså över 3 kort i andra halvlek, och tar vi en titt på första cupmötet så krossade vi den linan med 7 kort i andra halvlek. I ligaspelet tidigare den här säsongen så krossade vi linan ännu hårdare med hela 9 kort i andra halvlek. När man spelar kortspel så är det helt klart i andra halvlek som det brukar hända, och därför tycker jag att vi bjuds på ett riktigt fint odds här. Trötta ben brukar innebära en del korkade beslut och domaren kan även anse att vissa spelare tjänat ihop till ett kort för en del fula grejer tidigare under matchen. Dessutom har vi maskning som också kan rendera i kort.

Sevilla_200x200betis_180x180

Nu har Sevilla 2-0 från första mötet och många kanske tror att det blir avslaget om hemmalaget gör mål här, men det tror inte jag. Det finns så mycket hat mellan dessa två klubbar så det spelar nog ingen som helst roll, det lär smälla i närkamperna oavsett vad det står. Kikar vi tillbaka på ett möte på Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla hade 4-0 med sig in i halvtid, så var det knappast något som svalkade känslorna. Där fick vi till slut se fem kort i andra halvlek. I dagens match är det Antonio Miguel Mateu Lahoz som håller i pipan, vilket jag tycker är en bra domare för mitt spel. Han gillar inte spelare som snackar en massa med honom och den varan tror jag det blir en del av idag. Han kastade ut fyra kort i andra halvlek mellan Rayo – Sociedad senast och samma antal mellan Malaga – Atletico före det. Nu är det en betydligt hetare match på tapeten.

Slutligen lär publiken göra sitt för att elda igång spelarna idag. Fint väder i Sevilla brukar innebära storpublik på dessa matcher och därmed också ett mäktigt tryck. En tyngre insats åker in på minst fyra kort i andra halvan av matchen!

/e@sy