Match på Ramon Sanchez Pizjuan i afton då Sevilla ska vända på ett 0-1 underläge från första matchen i Portugal. I sin jakt på mål så tror jag att Sevilla kan glömma bort defensiven en smula, och det är farligt mot ett offensivt skickligt Porto. Överspel?

  • Match: Sevilla – Porto
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,78 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Sevilla ska vara glada över att man bara åkte hem med 0-1 i baken från Portugal förra veckan, för det här mötet hade redan kunnat vara avgjort. Porto hade två skott i virket och på det stora hela så var Sevilla ganska utspelade. Men det ska även sägas att Sevilla hade en väldigt defensiv taktik inför det mötet, något som garanterat kommer förändras idag. Nu är det Sevilla som måste trycka på framåt och då innebär det även att man blottar sin usla defensiv. En defensiv som dessutom får klara sig utan Alberto Moreno idag då han är avstängd. Troliga ersättaren Navarro är inte alls lika snabb i fötterna och där kan Sevilla få stora bekymmer när Porto vänder spelet. Jag tror inte att hemmalaget kommer hålla nollan i dagens match och då måste man jaga minst tre mål framåt för att ta sig vidare. Men offensivt finns det nog med kraft till att fixa detta, det visade man inte minst i helgens ligamatch mot Espanyol (4-1). Kevin Gameiro har kommit igång ordentligt på slutet och han verkar trivas på Ramon Sanchez Pizjuan där han tryckt dit fem mål på de fyra senaste hemmamatcherna. Vi ska även nämna vindsnabba Bacca samt spelgeniet Rakitic som kommer hota gästernas försvar idag.

Förutom Moreno så stryker vi även Cheryshev och Cristóforo hos Sevilla.

sevillabacca

Porto har inte haft någon strålande säsong i ligaspelet hittills då man är långt bakom Benfica som toppar den inhemska ligan, man är även åtta poäng bakom Sporting Lissabon på andraplatsen. Men man har kontroll på tredjeplatsen och det innebär att man får kvala ut i CL om man lyckas behålla den positionen. Man har inte övertygat i turneringen hittills och höll faktiskt på att ryka redan för två omgångar sedan när man ställdes mot Frankfurt. Men tack vare ett sent 3-3 mål i bortamötet så avancerade man vidare tack vare fler antal bortamål. Målrik bortamatch blev det även mot Napoli i förra omgången då man spelade 2-2 och avancerade tack vare 1-0 på hemmagräs. Samma förutsättningar idag och Porto har inte visat upp något stabilt försvarsspel hittills i Europa League, i alla fall inte på bortagräs där man alltså släppt in fem mål på två matcher. Men det finns kvalité offensivt och även fast man saknar avstängda anfallaren Jackson Martínez i dagens match så kommer man ta sig till lägen mot defensivt svaga Sevilla.

Förutom Martinez så stryker vi även defensiva mittfältaren Fernando, som också han är avstängd här. Sedan tidigare hittar vi även målvakt Helton på skadelistan.


Det syntes i förra mötet att Sevilla var väldigt defensivt inriktade och endast var ute efter att få med sig ett bra resultat hem till Spanien, det lär bli andra bullar idag då man måste jaga mål för att åtminstone ta det här till en förlängning. Sevilla spelar alltid en väldigt offensiv fotboll hemma på Ramon Sanchez Pizjuan och därför förväntar jag mig en väldigt öppen match med chanser åt båda håll. Testar därför en medelinsats på över 2,5 mål i matchen!

/e@sy