Ramon Sanchez Pizjuan är spelplan för mötet mellan Sevilla och Osasuna på lördagskvällen. Det är två formsvaga lag som ställs mot varandra men jag tror ändå att ena laget kan göra ett par mål här.

    • Match: Sevilla – Osasuna
    • Spel: Sevilla över 1,5 mål
    • Odds: 1,75 @ expekt
    • Insats: 8/10 units
    • Spelstopp: 22:00

Sevilla hittar vi först på en 14:e plats just nu och det är placering som man är allt annat än nöjd med. Det är främst spelet på bortagräs som varit bedrövligt och man har endast en vinst på resande fot. Men den största boven i den dåliga placeringen har varit alla röda kort som man dragit på sig i matcherna på slutet. Totalt har man dragit på sig 9 röda kort den här säsongen och det har allt som oftast varit riktigt korkade utvisningar. Coach Míchel har belyst problemet och jag skulle bli väldigt förvånad om någon spelare tappar huvudet mot Osasuna. Man behöver vinster för att börja sin klättring och jag tror man kommer ösa på från minut ett här och trycka tillbaka Osasuna rejält.

Skadeläget hos Sevilla börjar ljusna och man får här tillbaka viktiga Rakitic, samt Maduro och Perotti. Tillbaka från avstängning är mittback Fazio. Saknas gör Trochowski och Campaña som gått skadade en tid nu, även Coke missar matchen då han är avstängd.

Osasuna ligger nästjumbo och jag tror man kommer få kriga rejält för att hålla sig kvar i primera division, för i ärlighetens namn så är det inget bra lag man har. Trots att man faktiskt bara släppt in 19 mål (lika många som Barcelona) så ligger man alltså riktigt risigt till och anledningen till det är ju givetvis produktionen framåt. Med sina 14 mål på 17 matcher så är det bara Granada som har sämre målproduktion i ligan, förra säsongen hade man gjort 22 mål så här långt in på säsongen. Men det är inte så konstigt om vi ser till anfallarna man har i laget, spelare som Llorente, Nino och Kike Sola. Den sistnämnde är förvisso lagets bästa målskytt på fyra baljor, men ska man förlita sig på att Sola håller i sin målform så är man ute på väldigt tunn is.

Bortalaget saknar en hel del spelare idag då Torres, Raoul, Masoud, Riesgo och Sisi alla går skadade. Man saknar även viktiga mittbacken Arribas som är avstängd här, en tungt slag mot ett annars stabilt mittlås vilket är oroande för Osasuna. Lämnas utanför truppen gör även Annan, Echaide och Ricardo.


Sevilla måste röra sig uppåt i tabellen och Osasuna på hemmaplan bör vara en fin start på avancemanget. Man brukar alltid komma ut hårt på Ramon Sanchez Pizjuan och ett Osasuna med lite mittbacksbekymmer tror jag inte kommer orka stå emot här. Det är dags för islossning för Sevilla nu!

Testar även en del andra spel i matchen:

Hemmalaget mål i båda halvlekarna – 2,55 @ unibet – 3/10 units

Rakitic målskytt – 4,00 @ unibet – 1/10 units

Sevilla över 2,5 mål – 3,25 @ bet365 – 1,5/10 units

Sevilla över 3,5 mål – 7,00 @ bet365 – 0,5/10 units

Sevilla över 4,5 mål – 17,00 @ bet365 – 0,25/10 units

Ni hittar mig även på twitter @enklapengar

/e@sy