Lunchmatchen denna söndag hämtar vi från Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla gästas av Osasuna. Sevilla har varit lyckosamma på hemmaplan hittills denna säsong, men inte helt utan problem.

  • Match: Sevilla – Osasuna
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Sevilla ligger på en mittenposition i tabellen och det är ungefär vad jag hade förväntat mig eftersom man stuvat om ordentligt i truppen. Offensivt tycker jag att man ersatt Negredo och Navas på ett bra sätt och 15 mål framåt hittills får ses som helt ok. Men defensivt är man lika bedrövliga som förra säsongen och det är faktiskt bara Rayo Vallecano och Almeria som släppt in fler mål i ligan. Det ska sägas att man haft en del skadebekymmer i backlinjen, men i ärlighetens namn så vet jag inte om det spelat någon roll. Nu har man ett begränsat antal försvarsspelare och man var ute i Europa League så sent som i torsdags, då man fick ett 1-1 resultat med sig hem från Tjeckien. En match som kan sitta kvar i benen hos en del spelare och Sevilla ställde inte upp med något b-lag i den matchen.

Lite defensiva bekymmer hos hemmalaget idag då man saknar skadade Fazio och hans ersättare Cala (avstängd). Viktigt för offensiven är att Rakitic sägs vara redo för spel igen.

sevillaosasuna

Osasuna placerar sig som nästjumbo just nu och det som har spökat är utan tvekan målskyttet, endast sex mål framåt har man mäktat med denna säsong. Inte särskilt förvånande och det är konstigt att man inte valde att satsa lite extra pengar på en målskytt inför den här säsongen, för man hade liknande problem förra säsongen. Man köpte in Oriol Riera från Alcorcon och även fast det är en fullt duglig anfallare så är det inte en spelare som passar in i Osasunas spelsätt. Osasuna ligger oftast på kontring och där tycker jag inte att att en seg Riera har sina största kvalitéer, han är bättre inne i boxen och framförallt i luftrummet. Men Sevilla har inga speedkulor som mittbackar och jag tror att bortalaget kan få fina lägen här och bidra till överspelet.

I Osasuna stryker vi idag Nino, Armenteros, Sisi, Raoul Loe, Echaide och Cejudo.


Det blir oftast fartfyllda matcher när Sevilla spelar på hemmagräs, där man har riktigt stort fokus på anfallsspelet. Det ser vi även på resultaten från Ramon Sanchez Pizjuan hittills där det är ett snitt på fyra mål per match. Bet365erbjuder 1,75 för det här spelet och det får sig en medelinsats.

/e@sy