Ännu ett returmöte i Europa League där det är tänkt att Sevilla ska städa undan slovenska Maribor och avancera vidare i turneringen. Jag tror inte man kommer få några problem med detta och går på ett målspel för hemmalaget.

  • Match: Sevilla – Maribor
  • Spel: Sevilla över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ unibet
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sevilla hade inga bekymmer med att ta sig förbi gruppspelet i Europa League där man slutade som obesegrad gruppetta. Man fick även med sig ett hyfsat resultat hem från Slovenien där det första mötet mellan dessa två slutade 2-2. Det innebär att man är vidare på både 0-0 och 1-1 i returmötet, vilket sätter lite press på gästerna att röra sig framåt. Sevilla kommer absolut inte gå mållösa i den här matchen då man har en riktigt fin bredd i offensiven med flera klasspelare. Rakitic (bilden) har varit helt fantastisk den här säsongen och han var även involverad i båda målen i bortamötet mot Maribor. Sedan har vi även spelare som Gameiro, Bacca, Marin och Reyes. Listan över offensiva spelare kan göras väldigt lång. Tränare Emery behöver en framgång efter lite knackigt spel i ligan, så jag tror inte han kommer rotera överdrivet mycket här, han vill vidare i turneringen. Dessutom har Sevilla hemmamatch i ligan till helgen, och det underlättar alltid att inte behöva ge sig ut på någon resa efter matchen, utan ladda på hemmaplan.

Hemmalaget har tagit ut en mycket stark trupp där endast mittfältare M’Bia och Cheryshev saknas.

sevillaracitic

Maribor tog sig med nöd och näppe förbi gruppspelet där man sprang om Waregem i sista gruppspelsomgången. I inhemska ligan har man gått bra och placerar sig där på en förstaplats för tillfället. Men det är en liga som har vinteruppehåll just nu och det kan därför saknas lite matchtempo i kroppen hos spelarna.  Jag tycker man stod upp bra mot Sevilla i förra veckans möte och med hemmafansens stöd fick man lite extra syre i lungorna. Men 2-2 är inget bra resultat och eftersom det känns osannolikt att Sevilla går mållösa så innebär det att Maribor troligtvis måste dunka in minst två mål för att gå vidare. Man kan därför inte åka till Spanien för att parkera någon buss, utan måste spela fotboll och ge detta en ärlig chans. Sätter Sevilla både 1-0 samt 2-0 så tror jag att luften går ur gästerna, och då finns det risk för att detta kan rinna iväg. Maribor visade inte upp något bländande försvarsspel i första mötet och det har man heller inte gjort tidigare i Europa League, så jag tror man är illa ute här.


Sevilla var det bättre laget i första mötet mellan dessa lag och hemma på Ramon Sanchez Pizjuan så tror jag man gärna dödar det här mötet fortast möjligt. Med den offensiva konkurrens som råder hos Sevilla så är det många spelare som vill visa upp sig, jag tror därför inte man drar ner något på tempot även fast man sätter ett par bollar. Testar därför hemmalaget över 2,5 mål med en insats strax under medel.

/e@sy