Hyperintressant möte på Ramon Sanchez Pizjuan i afton dit Manchester City tagit sig för att möta Sevilla. Spanjorerna har halkat efter de två topplagen i gruppen och måste gå för seger idag för att täppa till avståndet. Det borde öppna upp matchen och bjuda på många chanser, och förhoppningsvis även en del mål.

  • Match: Sevilla – Manchester City
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Sevilla har gått relativt knackigt i La Liga hittills denna säsong och parkerar först på en 11:e plats. Formen är lite på gång tycker jag, även fast det blev en 2-1 förlust borta mot Villarreal i senaste omgången. Den gula ubåten på bortaplan är ingen lätt match, så ingen skugga ska falla på laget där. Hemma på Ramon Sanchez Pizjuan tycker jag att Sevilla är flera snäpp bättre än på bortaplan, de spelar med en betydligt högre fart. Det brukar innebär svängiga matcher och väldigt sevärda sådana. Det finns ingen anledning att tro annat idag när Sevilla måste jaga en trepoängare för att få kontakt med Juventus och Man City. Att de kan skapa chanser på engelsmännen såg vi i senaste mötet, där jag tycker Sevilla var det något bättre laget trots en 2-1 förlust. Men att trycka på framåt innebär även att man blottar sig bakåt, vilket kan straffa sig idag. Det finns kapabla anfallare hos gästerna som kan förvalta en kontring.

Hos hemmalaget stryker vi fortsatt målvakt Beto samt mittbackarna Pareja och Carrico. Uppåt i planen stryker vi nyförvärvet Kakuta och sätter även ett frågetecken kring fransmannen Gameiros medverkan. Men framåt finns det bredd hos spanjorerna så det oroar mig inte. Värre är det bakåt.

Sevilla_200x200mancity_200x200

Manchester City går starkt i Premier League och även i Champions League har man öppnat hyfsat. Engelsmännen står på sex poäng just nu och placerar sig som tvåa bakom Juventus. Men det jag sett av laget hittills har inte imponerat och som jag nämnde tycker jag att Sevilla var det något bättre laget senast. Innan det vart det vinst på bortaplan mot Borussia M’Gladbach (2-1), i en match där chanserna verkligen haglade åt båda håll. Det kunde utan problem blivit det dubbla antalet mål med lite mänskligare målvakter. Lite samma matchbild förväntar jag mig se idag när Sevilla måste trycka på framåt, och då tror jag att gästerna är med och dansar i samma tempo, precis som mot tyskarna. Nu går Silva och Aguero skadade i City men jag tycker det finns nog med kvalité för att straffa Sevilla. Bruyne, Bony, Sterling och Navas är inga dåliga spelare.

Förutom Silva och Aguero stryker vi även Zabaleta och Nasri.


Det kommer vara slutsålt idag och det kommer vara ett rejält tryck på Sanchez Pizjuan, det kan jag lova. Det lär smitta av sig ute på planen och jag förväntar mig ett hemmalag som kommer ut och sätter tempot här. Överspelet känns otroligt lockande och vi testar en högre insats på det.

/e@sy