Returmöte av den spanska cupen när Mallorca gästar Sevilla på Ramon Sanchez Pizjuan. Sevilla har 5-0 (!) att gå på från första mötet och är givetvis redan klara för avancemang här. Det är något som jag tycker öppnar upp för det här spelet som är värd en liten peng.

  • Match: Sevilla – Mallorca
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2,62 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Sevilla vann alltså med hela 5-0 på Mallorca för cirka tre veckor sedan och det är givetvis ett resultat som man kommer att gå vidare på. Man har en väldigt viktig match i helgen på bortagräs mot Valencia och det betyder att man vilar sina bästa spelare här. Varken Negredo, Navas, Reyes eller Medel kommer att medverka i den här matchen och det kommer såklart att märkas av på planen. Man kommer även rotera friskt i startelvan från senaste ligamatchen och mycket lutar åt att det blir ett mittbackspar bestående av Botia och Ruiz, vilket inte är några killar jag skulle vilja ha i min backlinje. I övrigt tror jag heller inte det blir så många spelare på planen som ska möta Valencia i helgen, för tränare Michel vill verkligen inte åka på några onödiga skador på startspelare.

Mallorca har gått dåligt en längre period men det har börjat ljusna lite nu på slutet med en vinst mot Betis och en oavgjort resultat mot Atlético. Nu har poängen kanske inte varit så rättvis men det är viktigt för självförtroendet och det fortsatta spelet. Mallorca reser till Sevilla med en stark trupp faktiskt, förmodligen av den enkla anledningen att det inte finns så mycket att ta av. Man verkar ha lämnat Dos Santos och Arizmendi hemma och det tycker jag inte gör särskilt mycket, två spelare som inte hade lyft ett finger i en sån här betydelselös match. Med i truppen finns både Hemed och Victor där jag tror den sistnämnde kommer få speltid efter att ha missat förra ligamatchen.


Med de trupper som lagen tagit ut är runt 1,50 på en hemmavinst ett riktigt uselt odds oavsett hur man väljer att ställa upp från start. Värdet ligger istället på Mallorca och jag tycker det finns goda chanser till minst ett oavgjort resultat här. Blir dock en mindre slant då detta cupmötet är så gott som avgjort.

Testar även 0,5/10 units på Mallorca till skyhöga 7,00 hos bet365.

Det är inte Atlético Madrid man möter på bortaplan här utan ett väldigt reservbetonat Sevilla. Oavsett vilken elva bortalaget trycker ut på planen så är oddset för tvåan alldeles för högt.

/e@sy