Som vanligt bjuder Spanien på en måndagsmatch, en match som vi idag hämtar från Ramon Sanchez Pizjuan. Det är Sevilla och Mallorca som drabbar samman och ena lagets defensiva bekymmer gör att jag tar ställning här.

  • Match: Sevilla – Mallorca
  • Spel: Sevilla över 1,5 mål
  • Odds: 1,70 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Sevilla har gjort det helt ok i inledningen av ligan och ligger för tillfället på en åttondeplats i tabellen med raden 3-2-2. Formen kanske inte är den bästa då man kommer från två raka förluster, men jag tycker ändå man ska kika till hur man förlorat dessa matcher och inte bara stirra blint på resultaten. Näst senast var det hemmamatch mot Barcelona där man hade ledningen ändå tills slutet av matchen, där lite felstudsar och den spanska domarkåren innebar att man till slut fick stryk med 2-3. Nu senast hade man en tuff bortamatch mot Celta Vigo som man åter igen hade en hel del oflyt i. En riktigt billig straffspark och en storspelande Alvarez gjorde att Celta Vigo till slut kunde vinna med 2-0. Så det är nog ett uppretat Sevilla som kommer anfalla på bred front idag.

Man får tillbaka viktiga Rakitic idag och även Perotti som är fantastisk när han får vara skadefri (händer dock sällan). Hemmalaget får klara sig utan råskinnet Medel, mittback Botia och Trochowski.

Dags att det lossnar för Negredo!

Mallorca har precis som Sevilla två raka förluster med sig i bagaget till kvällens match och spelet har inte sett allt för bra ut på slutet. Näst senast fick man förvisso en tidigt utvisning mot Getafe och höll ändå stången relativt bra, men i senaste matchen mot Granada hemma så var man otroligt bleka. Just hemmaspelet är något som brukar känneteckna Mallorca då man nästan alltid är starka hemma på ön. På resande fot har man inte varit allt för dåliga i år och har faktiskt två kryss och en förlust hittills, dessutom har man aldrig släppt inte fler än ett mål på bortagräs.

Men idag har man stora bekymmer i försvaret och jag tror man kommer få det riktigt jobbigt mot Sevillas snabba kantlöpare. Mittback Nunes, vänsterback Lopez och två defensiva mittfältare i Victor och Marquez saknas i dagens match, dessutom har man en avstängning på Nsue. Just vänsterbacken som man har lite bekymmer med idag tror jag kan bli avgörande för matchen, Jesus Navas är vindsnabb och otroligt svårfångad när han sätter fart och utmanar.


Jag tycker Sevilla spelat en riktigt bra fotboll i inledningen på denna säsong och det är bara utdelningen i form av mål som saknats. På hemmaplan har man dock gått över den här linan i 2 av 3 matcher och det är endast i 1-0 matchen mot Real Madrid man gått under. Men nu möter man inget Barcelona eller Real Madrid så här går man lätt över 1,5 mål om Negredo fått ordning på fötterna.

Testar även en slant på just Negredo som målskytt, finns till fina 2,20 @ unibet – 3/10 units.

Han har gjort mål i båda hemmamatcherna som gått över 1,5 och han får alltid en mängd chanser per match.

/e@sy