Andalusiskt derby på Ramon Sanchez Pizjuan i afton när Malaga gästar Sevilla i den 20:e omgången av La Liga. Det är defensiva avbräck hos båda lagen och det tror jag öppnar för en svängig match med en del mål. Häng på!

  • Match: Sevilla – Malaga
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Sevilla har gått mycket starkt så här långt in på säsongen och placerar sig på en 5:e plats i dagsläget, med endast två poäng upp till Valencia och Atletico ovanför. Som vanligt är man starka hemma på Sanchez Pizjuan, men den här säsongen har det även plockats en del poäng på resande fot. Men idag är det fördel av hemmaplan och Sevilla har raden 6-3-0 här med en målskillnad på 17-5. Laget har en mördande offensiv men har även hållt ihop det riktigt bra bakåt till skillnad från förra säsongen. Men det har varit en del svaga lag på besök och idag lär man få kämpa ordentligt om någon nolla ska hållas.

Det är nämligen två hårda avbräck defensivt då M’Bia (10/4) är på landslagsuppdrag och Pareja (16/1) är avstängd. Trots att M’Bia gjort en del mål framåt så tycker jag hans styrkor ligger i det defensiva. Pareja har varit riktigt bra på mittbacken den här säsongen och är ett tungt avbräck. Förutom dessa stryker vi även ytterback Trémoulinas (9/0) som går skadad. Inga tyngre avbräck i offensiven!

Sevilla_200x200malaga_200x200

Malaga har precis som Sevilla gjort det riktigt bra den här säsongen då laget placerar sig på en 7:e plats i tabellen. Men lagen ovanför börjar dra iväg nu och Malaga måste börja plocka poäng om man ska vara med i racet om en europaplats. Formen är lite tveksam då man endast plockat en pinne på de två senaste matcherna, detta i senaste hemmamatchen mot Villarreal (1-1). Gången innan blev det förlust mot Almeria (1-2) och det var ingen större match från laget. Det har blivit en del insläppta mål på slutet och det har helt klart att göra med skadorna på Weligton och Camacho. Dessa herrar är ryggraden i försvarsspelet och är två blytunga avbräck.

Förutom nämnda herrar stryker vi även Flavio och Sergio Sánchez till dagens match, vilket är ytterligare två försvarsspelare. På plussidan sätter vi nyförvärvet Javi Guerra som hittat tillbaka till den spanska fotbollen. Guerra öste in mål för Valladolid senast han var i Spanien och spetsar till lagets offensiv.


Derby och det tror jag innebär ett väldigt högt tempo i dagens match där det svänger åt båda håll. Sevilla ska vara favoriter i matchen men utan M’Bia och Pareja är hemmalaget helt klart försvagade i defensiven. Jag tror på minst tre mål i den här matchen och trycker till lite extra med insatsen.

/e@sy