Andalusiskt derby avslutar kvällens fotboll från Spanien och det är ett riktigt höjdarmöte vi har framför oss. Hemma på Ramon Sanchez Pizjuan ska Sevilla ta emot gästande Malaga.

  • Match: Sevilla – Malaga
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Sevilla kan vara på väg mot kalasform och har nu gjort sju mål framåt på de två senaste matcherna där man vann i cupen mot Mallorca med hela 5-0 på bortagräs. Men laget har haft en del skadebekymmer samt bekymmer med att ha samtliga spelare kvar på banan i 90 min, vilket också resulterat i ordentliga bottennapp på slutet mot Atlético (1-4) och Valladolid (1-2). En 11:e plats för tillfället och det är en position som man garanterat kommer förbättra inom den närmaste framtiden. Man har en Negredo på topp som varit glödhet sedan återkomsten från en skada och han har nu gjort tre mål på dryga 70 minuters spel.

Hemmalaget saknar endast mittfältare Maduro, vilket inte är något avbräck.

Startelva:

Diego López; Coke, Fazio, Spahic, F. Navarro; Medel, Kondogbia, Rakitic, Navas, Perotti och Negredo.

Malaga tog en stabil 4-0 seger mot Granada senast i ligan, men det var en match som lika gärna kunnat sluta 4-4. Granada hade otroligt många chanser men tyvärr har man ju inte någon bra striker i laget. Malagas försvarsspel i början av ligan var klockrent och man släppte inte alls till mycket då, men på slutet tycker jag mig sett en del trötthet hos truppen och man hade som sagt en stor portion tur som höll nollan senast. Man är otroligt målsnåla på bortagräs i ligan med en målskillnad på 3-3 hittills och det talar ju inte för massa mål här. Men man har mött lag som Zaragoza, Bilbao, Espanyol, Osasuna och Getafe på bortagräs, och det är väl inte direkt lag som sprutar in mål. Nu möter man ett offensivt Sevilla och här kommer försvaret få bekänna färg.

Toulalan samt Baptista saknas på grund av skador här.

Startelva:

Willy; Jesús Gámez, Demichelis, Weligton, Monreal; Isco, Camacho, Iturra, Eliseu; Joaquín och Santa Cruz.


Sevilla har gått över 2,5 mål i 9 av sina 10 senaste matcher och jag tror hemmalaget kommer trycka på ordentligt från start här. Men man ska inte glömma bort att Malaga också har en del spetskompetens i laget.

Blir även tre sidospel i matchen:

över 10,5 hörnor – 1,75 @ expekt – 5/10 units

över 65,5 varningspoäng – 1,90 @ expekt – 4/10 units

rött kort i matchen – 2,85 @ expekt – 1,5/10 units

/e@sy