Kvällens andra spelobjekt hittar vi på Ramon Sanchez Pizjuan där det är tänkt att Sevilla ska göra processen kort med gästande Logrones. Med tanke på hur det första mötet såg ut så tror jag inte Sevilla har några större bekymmer här.

  • Match: Sevilla – Logrones
  • Spel: Sevilla -1,5
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Sevilla har gått knackigt i ligaspelet den här säsongen men har trampat igång på slutet och placerar sig på en sjundeplats just nu. Dessutom får man vara med och leka i Europa League efter tredjeplatsen i Champions Leagues gruppspel. Men idag är det spanska cupen som väntar och Sevilla ska bara avancera vidare från detta dubbelmöte. Laget har 3-0 att gå på från första mötet mot Logrones och dessa siffror var i underkant sett till hur spelet såg ut. Nu ska det nämnas att Sevilla har ett otroligt laddat derby mot Betis kommande helg, men bredden hos Sevilla är jag inte ett dugg orolig över. Det var ett reservbetonat lag som klev in på gräsmattan i första mötet också, och det slutade ju med en stabil seger. Det kan till och med vara bra att rotera lite, då samtliga spelare vill visa upp sig från sin bästa sida när tillfälle ges. Spelare som Reyes och Immobile har inte fått allt för mycket speltid på slutet och vill nog visa att man ska lira i helgens derby.
En relativt stark trupp som Emery plockat ut där Kakuta är tillbaka från skada och redo att visa upp sig. Man vilar bland annat Konoplyanka, Banega, Vitolo, Krohn-Dehli och några till. Men jag tycker som sagt att Sevilla har en tillräckligt bra bredd.

Sevilla_200x200UD_Logroñes

Logrones håller till i den spanska tredjeligan, Segunda B, och placerar sig där på en tredjeplats i grupp 1. Som jag nämnt i något tidigare speltips så innehåller tredjeligan 80 lag uppdelat i fyra olika grupper, så en tredjeplats i en av dessa grupper betyder inte att man är något topplag i ligan. Logrones har en viktig hemmamatch till helgen mot sjundeplacerade Tudelano, så frågan är hur mycket man går in för dagens uppgift. Man har redan 3-0 i arslet och med tanke på hur första mötet såg ut så gäller det nog bara att försöka hålla ner siffrorna idag. Det lär bli en del rotation även hos gästerna och utan att veta allt för mycket om Logrones så kan vi nog slå fast att de inte har samma bredd i truppen som Sevilla har. Dessutom är det bortaplan nu och ingen publik som ger laget lite extra energi.
Inte lyckats nosa fram någon skaderapport hos gästerna men det spelar heller ingen roll för mitt spel. Sevilla är både ett och två nummer för stora och det ska visa sig på siffrorna till slut.

Det här löser Sevilla med minst ett par bollar och vi sätter in en högre insats på spelet.

/e@sy