Lunchmatch på Ramon Sanchez Pizjuan idag när Levante gästar Sevilla. Hemmalaget åkte på en förlust i senaste omgången och det tror jag att Levante får sota för här. Blir ett målspel på hemmalaget med tanke på deras ruskiga offensiv.

  • Match: Sevilla- Levante
  • Spel: Sevilla över 2,5 mål
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Sevilla har imponerat stort i säsongsupptakten och placerar sig just nu på en femteplats med 22 inspelade poäng. Nu gjorde man ingen större match i senaste omgången där det blev stryk på bortagräs mot Athletic Bilbao (0-1). Men samtidigt så ställdes man mot mycket desperata basker och San Mames är ingen arena som man hämtar poäng på hur som helst. Nu vänder man istället hemåt till Ramon Sanchez Pizjuan, och här är man ruskigt starka. Obesegrade på hemmaplan med fyra segrar och ett kryss så här långt, tillsammans med en målskillnad på 10-3. Det blir alltså ett målspel på hemmalaget och då får vi gå igenom den fina offensiv som Sevilla besitter. Man spelade mot Standard Liege i veckans Europa League och då hade jag en peng på exakt samma spel. Även fast det tog sin tid så satte man till slut tre mål i den vinstmatchen, och man skapade tillräckligt för att smälla dit minst det dubbla. Man sätter en ohygglig fart inför hemmafansen och det luktade verkligen mål från minut ett. Med den konkurrens som råder på de offensiva platserna så finns det en otrolig hunger hos anfallarna att prestera så fort man kommer in på planen, något vi såg hos Bacca när han byttes in mot Liege. Han får säkerligen chansen från start idag i och med att Gameiro startade i europaspelet. Sedan är det bara att välja och vraka för tränare Emery för det finns inte en dålig anfallsspelare i det här laget.
M’bia är avstängd och sedan stryker vi skadade Iborra samt Reyes. Frågetecken för målvakt Beto som åkte på en smäll tidigare i veckan.

Sevilla_200x200levante_200x200

Levante har inte direkt rosat marknaden inledningsvis på säsongen och placerar sig på en nedflyttningsplats just nu med åtta poäng. Man tog säsongens andra seger i senaste omgången där Almeria besegrades med 2-1 på hemmagräset. Men jag tycker det var en jämn match med lite fördel Almeria, så välförtjänt vet jag inte om det var. Levante har faktiskt tagit merparten av sina poäng på resande fot, men den statistiken tar jag väldigt lätt på. Så fort man ställts mot lite tyngre motstånd så har man varit helt utspelade från minut ett, varken mot Athletic (0-3) eller nu senast mot Celta Vigo (0-3) så hade man en syl i vädret. Nu plockade man förvisso en stark poäng mot Malaga (0-0) på La Rosaleda, men det var en match som man borde fått stryk med flertalet mål. Det fina försvarsspel som var Levantes adelsmärke förra säsongen är som bortblåst och jag tror inte att den nya tränaren Alcaraz hittar det helt plötsligt. Nu har man fått tillbaka en del försvarsspelare från skador ska det sägas, men i en bortamatch mot Sevilla så tror jag inte det spelar någon roll. Man kommer bli hårt ansatta här och efter att första bollen plockats ur nätet så tror jag det rullar på.
Hos gästerna så stryker vi Gavilán, Héctor Rodas, Rafael Martins, Toño García och Pedro López.


Hemmalaget har en ruskig offensiv och den tror jag att vi får se prov på idag. Man satte upp ett ruskigt tempo mot Standard Liege och det kommer man göra även här. Tre hemmamål blir mitt spel och vi kör en medelinsats.

/e@sy